Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ταπετσαρίες Τοίχου & Αυτοκόλλητα: Το δυναμικό come back στην διακόσμηση χώρων

Το μεγάλο come back στο χώρο της διακόσμησης, οι ταπετσαρίες τοίχου και τα αυτοκόλλητα τοίχου έχουν ξαναμπεί δυναμικά σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, σε πληθώρα υλικών

Η σωστή επιλογή της διακόσμησης ενός ιδιωτικού ή επαγγελματικού χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κατάλληλη ανάδειξή του, ούτως ώστε να οδηγήσει στο επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα. Έτσι το δίλημμα «χρήση ταπετσαρίας ή βάψιμο των τοίχων» αποτελεί ένα από τα βασικά ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε  κατά τη διακόσμηση ή την ανακαίνιση ενός εσωτερικού χώρου. Τα τελευταία χρόνια, η χρήση της ταπετσαρίας "αναβίωσε" και αποτελεί ένα δυνατό στιλιστικό εργαλείο που προσδίδει μοναδικό ύφος και προσωπικότητα όπου και αν τοποθετηθεί. Ποια είναι όμως η ιστορία της; 

Οι πρώτοι που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν ταπετσαρίες  ήταν οι Κινέζοι το 200 π.Χ. όπου ζωγράφιζαν  σχέδια όπως λουλούδια και πουλιά σε ριζόχαρτα τα οποία και κολλούσαν στους τοίχους του. Στην Ευρώπη και στην Αμερική έκανε την εμφάνιση της στις αρχές του 18ου αιώνα ενώ κατά την Βικτωριανή εποχή η χρήση της πλέον ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτέλεσε δημοφιλή μέθοδο διακόσμησης, αλλά το κίνημα του μοντερνισμού την έβαλε πραγματικά στο περιθώριο. 

Τα τελευταία χρόνια έκανε το μεγάλο come back στον χώρο του deco! Λόγω της τεχνολογικής προόδου υπάρχει στην αγορά σε ευρεία γκάμα υλικών (υφασμάτινες, χάρτινες, βελούδινες, συνθετικές, μεταλλικές, φωτοταπετσαρίες, πλαστικές, αυτοκόλλητα τοίχου  κ.α) ενώ οι διάφοροι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες έχουν δημιουργήσει μια πλειάδα σχεδίων όπου πραγματικά καλύπτουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ενδιαφερόμενου. 

Η  ταπετσαρία ως τρόπος διακόσμησης, έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχήν μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους μιας οικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου αρκεί να υπάρχει χρωματική και στιλιστική αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία και σχετικά με τον χρόνο διάρκειας μπορούν να αντέξουν 10-15 χρόνια ενώ το βάψιμο πρέπει να ανανεώνεται κάθε 4 με 5 έτη. Συμπληρωματικά, η εφαρμογή της σε τοίχο, μπορεί να καλύψει φθορές, ατέλειες ή κακοτεχνίες κάτι το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα απλό βάψιμο, αλλά με μια συγκεκριμένη διαδικασία βημάτων όπως το στοκάρισμα, η λείανση και στη συνέχεια ή βαφή. Αυτή φυσικά η διαδικασία, είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα και χρονοβόρα σε σχέση με την απλή τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας. Τέλος, σημαντική είναι η εξοικονόμηση χρημάτων που γίνεται με την χρήση ταπετσαρίας μιας και η υφιστάμενη οικονομική κατάσταση, επιβάλλει τον συνεχόμενο περιορισμό εξόδων.

Η εφαρμογή της ταπετσαρίας είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη και η χρήση της προσθέτει πρωτότυπες πινελιές και κομψότητα,  δίνοντας ξεχωριστή όψη σε οποιονδήποτε ιδιωτικό ή επαγγελματικό χώρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι η κατάλληλη επιλογή του σχεδίου και του υλικού που αρμόζει σε κάθε περίσταση και το αποτέλεσμα θα ναι σίγουρα εντυπωσιακό!

Στο decotek.gr μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, πάνω από 10.000 κωδικούς σε ταπετσαρίες τοίχου, φωτοταπετσαρίες, αυτοκόλλητα, πίνακες και πολλά άλλα είδη διακόσμησης για το σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ