Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτογραφία γάμου στη Θεσσαλονίκη - Κατάλληλα μέρη!

Ιδανικά μέρη για φωτογράφηση γάμου και βάπτισης στη Θεσσαλονίκη

Πριν από τον γάμο, μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν τα ζευγάρια στον επαγγελματία φωτογράφο, είναι σχετικά με το ποιες είναι οι εξωτερικές τοποθεσίες της πόλης, που θεωρούνται οι ιδανικές για να γίνει μια φωτογράφηση, σε pre-wedding στάδιο ή/και κατά την διάρκεια της ημέρα της τελετής.

Ένα είναι σίγουρο: πως η πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι γεμάτη με εκπληκτικά σημεία που λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και της φυσικής τους ομορφιάς, μπορούν να δώσουν ένα μαγικό «αποτέλεσμα» στην φωτογράφηση ενός ζευγαριού! 

Ο επαγγελματίας φωτογράφος στη Θεσσαλονίκη συνήθως επιλέγει μια από τις παρακάτω γνωστές και πολυσύχναστες τοποθεσίες της πόλης:

Η «ακρόπολη» της Θεσσαλονίκης, με τον Κέδρινο λόφο, το Γεντί Κουλέ, την  Άνω Πόλη και το Σέιχ Σου είναι γεμάτη μέρη με συγκλονιστική θέα. Αν και τα κάστρα και το Επταπύργιο είναι πολυφωτογραφημένα πάντα μπορεί να ανακαλύψει κανείς γωνίες και μέρη για όμορφες λήψεις. Οι ξεχωριστές γειτονίες, τα γραφικά σοκάκια και η εκπληκτική θέα προς την θάλασσα, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο «σκηνικό» που μπορεί να συνδράμει κατά πολύ σε μια υπέροχη φωτογράφηση γάμου. Ιδιαίτερα αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, η θέα του Ολύμπου μπορεί να προσθέσει μεγαλύτερη ομορφιά στο φωτογραφικό «κάδρο», κατά το photo shooting.  

Η παραλία

Το στολίδι της πόλης: η παραλία της, με το απέραντο γαλάζιο, την εξαιρετική, πρόσφατα αναμορφωμένη κατά μήκος περιοχή, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Αλεξάνδρου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πολίτες αλλά και για τους τουρίστες. Εκεί μπορούν να "τραβηχτούν" φοβερές φωτογραφίες, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες, που τα υπέροχα χρώματα του δειλινού «πλημμυρίζουν» τον Θεσσαλονικιώτικο ουρανό! 

Πλατεία Αριστοτέλους

Η Πλατεία Αριστοτέλους φυσικά και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης καθώς και την «καρδιά» της πόλης. Τα μεγαλοπρεπή κτήρια της πλατείας που την πλαισιώνουν, διαθέτουν μέρη από τα οποία η θέα είναι απολαυστική και είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλα, για την πραγματοποίηση μιας μοναδικής φωτογράφησης γάμου.

Λιμάνι / Λαδάδικα

Η ανανεωμένη προβλήτα του Λιμανιού, με τις ξύλινες ξαπλώστρες, το πλακόστρωτο του ΟΛΘ που οδηγεί στις αποθήκες, έχοντας την θέα της Λεωφόρου Νίκης, αποτελούν ένα «πολύχρωμο ψηφιδωτό» που μπορεί να δώσει ευκαιρίες για πολλές εξαιρετικές λήψεις.

Η τοποθεσία του λιμανιού με φόντο τα λαδάδικα είναι από τα μέρη που διατηρούν αναλλοίωτο το γραφικό και παλαιό στοιχείο τις πόλης.  Εκτός από τα παραδοσιακά διώροφα πολύχρωμα κτίσματα που έχουν «μεταμορφωθεί» σε καφέ/μπαρ και τα πολλά πλακόστρωτα, υπάρχει και η τράπεζα τις Ελλάδος με τους υπέροχους κίονές της. Μέρος, που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά για κάθε είδους φωτογράφηση. 

Ο Πύργος του ΟΤΕ στην ΔΕΘ

Ένα καφέ/εστιατόριο στα… «ανεμοδαρμένα ύψη» του Πύργου του ΟΤΕ,  προσφέρει την εμπειρία των 360 μοιρών όπου μπορεί να δώσει ξεχωριστή χροιά στις φωτογραφίες γάμου. Από την πλατεία της ΧΑΝΘ, τον Λευκό Πύργο, τα Κάστρα, τα δυτικά της πόλης ως και την Νέα Παραλία, η δυνατότητα που παρέχει το συγκεκριμένο μέρος για να «τραβηχτούν» εκπληκτικές φωτογραφίες, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες που μπορούν να αποτελέσουν την κατάλληλη επιλογή για την διεκπεραίωση μιας φωτογράφισης γάμου: το Πανόραμα, από όπου η θέα είναι εξαιρετική μιας και η πόλη της Θεσσαλονίκης απλώνεται σαν ένα τεράστιο «πιάτο» από εκεί πάνω, καθώς και η όμορφη «συμπολίτισσα» Καλαμαριά, που με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα στον κόλπο του Θερμαϊκού, αποτελούν εγγύηση για εξαιρετικές λήψεις. 

Η φωτογραφία γάμου στη Θεσσαλονίκη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ώρα των λήψεων αλλά και από τις εξωτερικές συνθήκες (θερμοκρασία, ηλιοφάνεια ή συννεφιά).

Τέλος, το ζεύγος μπορεί να αποφασίσει, η φωτογράφηση να πραγματοποιηθεί σε ένα από τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της πόλης. Οι δρόμοι, οι πλατείες, τα παλιά κτήρια μαζί με τα καινούρια, όλα γίνονται ένα και συνθέτουν μια όμορφη πόλη με ατμόσφαιρα και χαρακτήρα.

Η επιλογή… είναι δική σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα του FlyOver στον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)
Το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση αναμένει η ανάδοχος κατασκευαστική μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα του FlyOver στον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)