Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Οι 10 κορυφαίες παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις! (ΦΩΤΟ)

«Βουλιάζει» αυτό το Σ/Κ η Χαλκιδική

Σαββατοκύριακο της μεγάλης φυγής καθώς βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, οι άδειες έχουν ξεκινήσει και η Χαλκιδική έχει «βουλιάξει»!

Σας παρουσιάζουμε 10 επιλογές από παραλίες που πρέπει να πάτε φέτος ή να τις επισκεφτείτε ξανά αν ήδη τις γνωρίζετε!

Παραλία Χρούσσω – παλιούρι Κασσάνδρα

Με μια μεγάλη αμμουδιά και διαφανή ρηχά νερά, η παραλία Χρούσω είναι ένα must-see, για τους επισκέπτες στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Η πλούσια βλάστηση παρέχει σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και ξαπλώστρες και ομπρέλες. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα ποτό ή καφέ στα διάσημα beach bars.

Καβουρότρυπες – Πορτοκάλι – Σιθωνία

Γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βράχια, λόφοι διαποτισμένοι με πράσινο και μαλακή άμμο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κρυφού παράδεισου κοντά στη Σάρτη. Η παραλία μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με τα πόδια. Περιλαμβάνει ένα ζευγάρι από μικρούς όρμους, την παραλία Καβουρότρυπες και την παραλία Πορτοκάλι.

Ποσείδι, Φάρος – Κασσάνδρα

Το όνομα της παραλίας αναφέρεται σε έναν αποικιακού φάρου, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Η παραλία μπορεί να βρεθεί στο νοτιοδυτικό άκρο της Κασσάνδρας, το οποίο διαθέτει 2 χιλιομέτρων μεγάλη αμμώδη παραλία και κρυστάλλινα νερά. Αν θέλετε να περάσετε κάποιες ρομαντικές στιγμές στο ηλιοβασίλεμα, η παραλία είναι μια τέλεια επιλογή.

Παραλία Καρύδι – Βουρβουρού Σιθωνία

Η πιο εξωτική παραλία της Σιθωνίας θα σας κάνει να πιστεύετε ότι με κάποιο τρόπο προσγειώθηκατε κάπου στην Καραϊβική. Η παραλία έχει πρόσβαση με αυτοκίνητο και η φυσική σκιά είναι άφθονη. Η μαλακή λευκή άμμο και τα τιρκουάζ νερά είναι απλά θαυμάσια, και για να φτάσετε σε βαθύτερα νερά θα πρέπει να περπατήσετε γύρω στα 30-40 μέτρα. Η παραλία Καρύδι είναι προστατευμένη από τον άνεμο, και τα νερά της είναι ήρεμα και ζεστά.

Παραλία Κρυαρίτσι – Συκιά Σιθωνία

Η ανατολικότερη παραλία της Σιθωνίας είναι ένας συνδυασμός των όμορφων ακτών με βραχώδεις φόντο, προσφέροντας ανατολές ηλίου πάνω από το Άγιον Όρος, αν φτάσετε νωρίς. Η παραλία διαθέτει χρυσή άμμο και βαθιά γαλαζοπράσινα νερά, και εκτός από το κάμπινγκ στο νότιο τμήμα της, η παραλία είναι δωρεάν για τους επισκέπτες. Μπορείτε να περιπλανηθείτε λίγο λόγω της πολυπλοκότητας των δρόμων για να βρείτε αυτή τη μαγευτική παραλία, αλλά αξίζει να την επισκεφθείτε.

Καλλικράτεια – Δυτική ακτή Χαλκιδική

Ίσως η πιο οργανωμένη παραλία της δυτικής Χαλκιδικής, είναι εύκολα προσβάσιμη από άτομα με ειδικές ανάγκες, διαθέτει υπηρεσία ναυαγοσώστη και πολλά θαλάσσια σπορ. Ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση είναι διαθέσιμες, καθώς και μπαρ κατά μήκος της παραλίας.

Παραλία Αλυκές – Αμμουλιανή

Βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία, η παραλία Αλυκές της Αμμουλιανής διαθέτει εξαιρετικά διαυγή νερά, λευκή άμμο και πολλές εγκαταστάσεις. Η παραλία είναι φιλική προς τα παιδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της, σε αντίθεση με το πράσινο σε σχήμα φεγγαριού, μοιάζει με παράδεισο.

Γερακινή – Σιθωνία

Η παραλία είναι ένα 6 χιλιόμετρα μήκος με λευκή άμμο, πλούσια βλάστηση και το πευκοδάσος κυριαρχεί στους γύρω λόφους. Οι εγκαταστάσεις στην παραλία προσφέρουν πολλές ταβέρνες και μπαρ, ακόμη και ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο στο τέλος της παραλίας.

Τρανή Αμμούδα – Όρμος Παναγιάς

Τρανή Αμμούδα παραλία, γνωστή και ως παραλία Λιβροχιό, στερείται βλάστησης (φροντίστε να φέρετε ομπρέλες), αλλά αυτό είναι που κάνει τη συνολική ομορφιά της. Αντιμετωπίζοντας το Άγιον Όρος στην απέναντι πλευρά του κόλπου, η Τρανή Αμμούδα είναι η μεγαλύτερη και μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Σιθωνίας. Μαλακή λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά και ρομαντική με ερείπια ενός πύργου κάνουν την παραλία ακαταμάχητη.

Παραλία Κομίτσα – Ανατολική ακτή Χαλκιδικής

Η παραλία Κομίτσα αποτελείται από δύο εξαιρετικές παραλίες, μία από τις οποίες είναι οργανωμένες και πιο πολυσύχναστες. Η μη οργανωμένη παραλία, είναι ιδανική για όσους αναζητούν μοναξιά. Μπορείτε να απολαύσετε ένα τιρκουάζ άπειρο από την παραλία με τη λευκή άμμο, με θέα την πυκνή βλάστηση του Αγίου Όρους. Μπορείτε να βρείτε παιδική χαρά και ένα beach bar στην οργανωμένη παραλία.

Πηγή: Gohalkidiki.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο