Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το πρώτο παραδοσιακό αυθεντικό Χαμάμ με διεθνές βραβείο! (ΦΩΤΟ)

Ένας μοναδικός χώρος στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Ένα παραδοσιακό αυθεντικό Χαμάμ βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη και εδώ και λίγες εβδομάδες φέρει και διεθνή διάκριση από το γνωστό περιοδικό Luxury Travel Guide.

Ο λόγος για το Polis Hammam που προσφέρει την πραγματική εμπειρία του χαμάμ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Όπως αναφέρει το Polis Hammam «Με πολυετή πείρα στο χώρο των υπηρεσιών, δημιουργήσαμε το πρώτο παραδοσιακό αυθεντικό χαμάμ στην Ελλάδα σε έναν ιδιαίτερο-boutique χώρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και το δεύτερο flagship hammam στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή. Το αρχιτεκτονικό γραφείο MAS - Makridis Associates τήρησε όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου χαμάμ αρχιτεκτονικά αλλά και της κλασικής λειτουργίας και χρήσης των τούρκικων λουτρών συντελώντας στη δημιουργία της πολυτελούς κατασκευής στην Αυλητών 6-8 στου Ψυρρή σύμφωνα με τα πρότυπα της Zaha Hadid.

Με αναζήτηση-μελέτη-συνεργασίες και επιρροές από την Πόλη, με προσήλωση στις παραδόσεις του χαμάμ και με μοναδικό συνδυασμό πολλών άλλων ποιοτικών υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στο σύγχρονο τρόπο ζωής, καταφέραμε μέχρι σήμερα να ταξιδεύουμε τους επισκέπτες μας στο χρόνο.

Tο αυθεντικό-παραδοσιακό χαμάμ είναι διαχρονικό, καθώς εδώ και πολλούς αιώνες μετά την ίδρυσή του, συνεχίζει να είναι πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου και να αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους επιθυμούν υγεία και ευεξία σε συνδυασμό με ένα ταξίδι των αισθήσεων στον χρόνο.

Η επίσκεψη-μύηση στο χαμάμ δεν είναι μόνο ευεργετική για το κυκλοφορικό, το νευρικό και το αναπνευστικό σύστημα. Είναι μία συνολική συνταγή ευεξίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης και απόδρασης από την καθημερινότητα».

Ο χώρος του χαμάμ με τον επιβλητικό θόλο, τον ζεστό μαρμάρινο πάγκο στο κέντρο του και τις παραδοσιακές γούρνες με τα τρεχούμενα νερά περιμετρικά, μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή με έντονο άρωμα Ανατολής. Μια απολαυστική απόδραση από την καθημερινότητα».

Το Luxury Travel Guide βράβευσε το Polis Hammam ως το καλύτερο Χαμάμ στην Ευρώπη!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το χαμάμ στη Θεσσαλονίκη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ