Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του – Δείτε LIVE εικόνα! (Video)

Από την στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ

Το ταξίδι του Άγιου Βασίλη ξεκίνησε και φέτος, όπως επιβεβαιώνει η στρατιωτική διοίκηση που είναι επιφορτισμένη με την αεροπορική ασφάλεια των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) κι η οποία ακολουθεί κάθε χρόνο όλες τις μετακινήσεις του αγαπημένου Άγιου των παιδιών.

Αφού απογειώθηκε από την έδρα του στον Βόρειο Πόλο, περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη σύντομα πήρε ύψος και πέταξε πάνω από την Υφήλιο, ενώ γύρω στις 15:00 πλησίασε τη Νέα Ζηλανδία. Σε διάστημα πέντε ωρών, αναμένεται να διανείμει 1,57 δισεκατομμύρια δώρα, σύμφωνα με το Norad, που καταμετρά τις παραδόσεις σε πραγματικό χρόνο. 

Η υπηρεσία αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) έφτιαξε έναν ιστότοπο (www.noradsanta.org) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν σε πραγματικό χρόνο το στίγμα του Άγιου Βασίλη, σε μία από τις 8 γλώσσες που διατίθενται, όπως επίσης και μια τηλεφωνική γραμμή που αναμένεται να λάβει έως και 140.000 τηλεφωνήματα εντός της ημέρας. Επιπλέον έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το @NoradSanta.

Η παράδοση αυτή χρονολογείται από το 1955. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ