Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποιο κανάλι έκπληξη θέλει την «Ελληνοφρένεια» - Πώς κόπηκε στον Alpha

Σενάριο για γρήγορη επιστροφή της «Ελληνοφρένειας»

Από τον Alpha στην… ΕΡΤ η «Ελληνοφρένεια»; Το σενάριο δεν φαντάζει και ιδιαίτερα μακρινό πλέον, καθώς μετά την απόφαση του Alpha να «κόψει» την εκπομπή, έχει υπάρξει πρόταση από την ΕΡΤ προς τη γνωστή σατιρική εκπομπή.

Την αποκάλυψη έκαναν οι «Τυπολογίες», γράφοντας παράλληλα πως ο Alpha έκοψε την «Ελληνοφρένεια» μετά τις συνεντεύξεις του Τσολιά με πολιτικούς. Διαβάστε το δημοσίευμα από τις «Τυπολογίες»: Η επίσημη δικαιολογία για την απόφαση “διακοπής” της εκπομπής είναι η “χαμηλή τηλεθέαση”. Όλοι όμως γνώριζαν πως η εκπομπή μεταδιδόταν έτσι ώστε ο σταθμός να εμφανίζεται πιο πλουραλιστικός.   Η “Ελληνοφρένεια” είναι μια κατηγορία εκπομπής από μόνη της, δεν είναι ούτε μυθοπλασία, ούτε ενημερωτική επομπή. Ο κύκλος όμως των συνεντεύξεων που ξεκίνησε η εκπομπή πριν  πέσει το …”μαχαίρι” της διοίκησης, με τις ερωτήσεις του Τσολιά,  προς τους πολιτικούς φανέρωσε τη “γύμνια” ορισμένων εκ των προσκεκλημένων και της αδυναμίας και των ίδιων των δημοσιογράφων να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους.

Η εκπομπή ξεπέρασε τη “γραμμή” του καναλιού και η διοίκηση αντέδρασε αποφασίζοντας τη διακοπή της. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι η προσέγγιση της ΕΡΤ στους συντελεστές της “Ελληνοφρένειας” για άμεση τηλεπτική συνεργασία με εξασφάλιση της ανεξαρτησίας τους. Όσο σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, βάζοντας διαρκώς όρια και εμπόδια, το να μπορεί να κάνει η “Ελληνοφρένεια” σάτιρα στην κυβέρνηση από την ΕΡΤ1 δεν φαντάζει πλέον κάτι το εξωφρενικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν
Τι είπε σχετικά με την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν