Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποδεικνύεται ότι η ασπιρίνη σταματάει τον καρκίνο

Εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων

Εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων

Αρχικά οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι χαμηλές δόσεις ασπιρίνης μπλοκάρουν δύο ένζυμα τα οποία βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιαστούν. Τα ένζυμα που παράγονται όταν το σώμα τραυματίζεται, προκαλώντας πόνο και πρήξιμο. Ο Dr Pierre Massion στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Vanderbilt των ΗΠΑ, είπε ότι η έρευνα έδειξε ότι οι χαμηλές δόσεις ασπιρίνης - ίσως 81mg ημερησίως - για πάνω από πέντε έτη ελάττωσαν την συχνότητα των καρκίνων κατά 38%.

Μια δεύτερη αμερικανική μελέτη 6.000 ανδρών από Duke University School of Medicine βρήκε 14% μείωση στον καρκίνο του προστάτη των ανδρών που έπαιρναν ασπιρίνη. Ωστόσο, ο Dr Iain Frame σε καρκίνο του προστάτη UK προειδοποίησε τους άνδρες να μην αρχίσουν να παίρνετε ασπιρίνη αν ανησυχούν, χωρίς πρώτα να το ελέγξετε με το γιατρό τους.

Οι μελέτες έρχονται μετά που Βρετανοί ειδικοί υποστήριξαν εάν άνθρωποι ηλικίας 50 έως 65 έπαιρναν ασπιρίνη για 10 χρόνια, 130.357 θάνατοι από καρκίνο θα μπορούσαν να αποφευχθούν πάνω στα επόμενα 20 χρόνια μόνο στη Βρετανία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ