Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μόδα: Δύο Έλληνες μέσα στους 500 πιο σημαντικούς στυλίστες του κόσμου!

Ο Πάνος Γιαπάνης και η Μαίρη Κατράντζου αντιπροσωπεύουν επάξια την Ελλάδα στον κόσμο της μόδας…

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ιστοσελίδα Businessoffashion.com παρουσίασε τη λίστα BoF 500, την πιο σημαντική λίστα στο χώρο της μόδας που περιλαμβάνει τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας σήμερα σε περισσότερες από 55 χώρες.

Η BoF 500 περιλαμβάνει κορυφαίους σχεδιαστές, στελέχη, μοντέλα και μούσες, οι πωλητές, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, τεχνολογικούς πρωτοπόρους, φωτογράφους, στυλίστες και creative directors που οδηγούν συλλογικά τον κόσμο της μόδας προς τα εμπρός. Κάθε χρόνο, η ομάδα του BoF κάνει μετρήσεις στην υπάρχουσα BoF 500 κοινότητα για τις υποψηφιότητες, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα με την ανάλυση των δεδομένων και την έρευνα για να ξεθάψει νέα ονόματα από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Η Ελλάδα είναι για μια ακόμη χρονιά παρούσα με 2 αντιπροσώπους.

Ο πρώτος είναι ο Πάνος Γιαπάνης, ο οποίος έκανε άλλο ένα βήμα στην καταξίωση και που τα τελευταία χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό καθώς ανέλαβε τη θέση του fashion director at large του περιοδικού Love. Γεννημένος στην Αθήνα, όπως έχει παραδεχτεί ο Πάνος Γιαπάνης, από την εφηβεία του κιόλας ασχολήθηκε με τη μόδα.

Η δεύτερη Ελληνίδα της λίστας είναι η Μαίρη Κατράντζου, γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, η οποία προκάλεσε αίσθηση από την πρώτη της κολεξιόν το 2008, που παρουσίασε μαζί με τους υπόλοιπους αποφοίτους του διάσημου Saint Martins στο Λονδίνο, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον σχεδιασμό υφασμάτων. Είχαν προηγηθεί σπουδές αρχιτεκτονικής στην Αμερική, οι οποίες σαφώς και την επηρέασαν στη μετέπειτα δουλειά της, αφού ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ρούχων της είναι τα γεωμετρικά σχέδια. Εντονα χρωματιστά τυπώματα σε ολόκληρη την επιφάνειά τους και πολύχρωμα prints είναι δύο άλλα χαρακτηριστικά των ρούχων της Κατράντζου που τα κάνουν να μοιάζουν με έργα τέχνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ