20

ΟΚΤ
2017

2000 σεφ θα φτιάξουν 2000 μενού σε 5 ηπείρους στις 21 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη: Γιορτή για την γαλλική κουζίνα σε 10 εστιατόρια της πόλης! (ΦΩΤΟ)

08 Μαρ 201713.20

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ο Ναπολέων έλεγε «δώσε μου έναν καλό σεφ και θα διαπραγματευτώ και θα υπογράψω οποιαδήποτε συνθήκη».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Λωράν Φαμπιούς πριν μερικά χρόνια είχε την ιδέα να ενώσει τη διπλωματία με τη γαστρονομία, δημιουργώντας μια γιορτή για την γαλλική κουζίνα ανά τον κόσμο. Και το έκανε!

Για μια μέρα, στις 21 Μάρτη έχει πλέον καθιερωθεί εστιατόρια από κάθε γωνιά του πλανήτη να μαγειρεύουν πιάτα εμπνευσμένα από τη γαλλική κουζίνα. Φέτος ο αριθμός συμμετοχών σπάει κάθε ρεκόρ. Συγκεκριμένα 2000 σεφ θα φτιάξουν 2000 μενού σε 5 ηπείρους στις 21 Μαρτίου 2017, για το Goût de France/Good France, όπως τιτλοφορείται αυτή η γιορτή της γαστρονομίας που διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Σεφ Alain Ducasse.


Από την γιορτή αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει και η πόλη μας. Δέκα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης θα φτιάξουν μενού αλά γαλλικά με πιάτα όπως η κρεμμυδόσουπα, οι κρέπες Suzette, αλλά και συνταγές που έχουν βάση την γαλλική κουζίνα όμως με νότες ανανέωσης και νέων τάσεων (Chateaubriand με σάλτσα bearnaise σερβιρισμένο με μια τάρτα πατάτας βούτυρο, Μοσχαράκι γάλακτος αλα Ζινγκαρά, Εκλαίρ με λευκή σοκολάτα, κρέμα μαστίχας και

Φράουλες κ.ά.). Οι τιμές θα κυμαίνονται από 21 έως 45 ευρώ, ανάλογα με τις πρώτες ύλες που έχουν χρησιμοποιήσει οι σεφ. Αξίζει να σημειωθεί πως αν δεν αντέχει το πορτοφόλι σας και επιθυμείτε να δοκιμάσετε γαλλικές γεύσεις, μπορείτε απλά να παραγγείλετε μεμονωμένα πιάτα από το μενού.

Στο σκεπτικό της εκδήλωσης αναφέρθηκε το πρωί σε εκπροσώπους των ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου που έγινε στο La Place Mignonne ο Γάλλος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray, εξηγώντας πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενώνει διπλωματία και γαστρονομία, ενώ πρόσθεσε πως τα εστιατόρια της πόλης αγκάλιασαν θερμά το θεσμό. Ενδεικτικό είναι πως φέτος υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι.

Όσο για τα εστιατόρια που θα φτιάξουν μενού αλά γαλλικά; Είναι τα εξής:

-AVENUE 48 (THE MET HOTEL, 26ης Οκτωβρίου 48, Κρατήσεις Τηλ: 2310017000)

-Clochard (Προξένου Κορομηλά 4, Κρατήσεις Τηλ : 2310 23980/0

-Diplomatico (Ξενοδοχείο Mediterranean Palace, Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου, 54626, κρατήσεις Τηλ 2311 240400 / 2310 552554)

-DOME REAL CUISINE (Ασκληπιού 16-18 Πυλαία 57001, Κρατήσεις Τηλ : 2310 401092)

-Funky Burger (Μάρκου Μπότσαρη 139 Κάτω Τούμπα, Κρατήσεις τηλ: 2310 945925)

-La Place Mignonne (Εθνικής Αμύνης 4, Κρατήσεις Τηλ: 2310-288354)

-Marmita Cooking Lab (Μητροπόλεως 53, Κρατήσεις Τηλ : 2310 278027 / 6944246447)

-ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ (Παγγαίου 4, Λαδάδικα, Κρατήσεις Τηλ 2310 510852)

-REMVI (Κανάρη 2, Κρατήσεις Τηλ 2310.433100)

SEROS Prime Dining (Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307, Κρατήσεις Τηλ  2310 549000).

 

Και αγορά γαλλικών προϊόντων

 

Μια μέρα μετά, στις 22 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για «Αγορά γαλλικών προϊόντων» για επαγγελματίες. Εκεί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους 36 παραγωγοί από 7 περιοχές της Γαλλίας με στόχο να προκύψουν επαγγελματικές συνεργασίες. «Έχουμε διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν γαλλικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη. Και η εκδήλωση αυτή θα φέρει Γάλλους παραγωγούς στην πόλη με στόχο να προκύψουν εισαγωγές τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για μια ιδιωτική δράση που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης και του εμπορίου», σχολίασε ο Γάλλος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν θα είναι και προς πώληση για τους επαγγελματίες. 


Περισσότερα για το μενού των 10 εστιατορίων εδώ

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)



Κτήμα Χρηστίδη

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία