Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

200 ποδηλάτες θα αγωνιστούν στη Ναύπακτο

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Cross Country – Στους συμμετέχοντες θα είναι και ο Περικλής Ηλίας και ο Δημήτρης Αντωνιάδης

Όλα τα μεγάλα ονόματα θα δίνουν το παρών στη Ναύπακτο, εκεί όπου θα διεξαχθεί το «Lepanto 2016», το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Cross Country, το διήμερο 15-16 Ιουλίου. Ο διεθνείς Περικλής Ηλίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, Δημήτρης Αντωνιάδης (σ.σ. διεκδίκησε την πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή), Χαρούν Μολλά, Αλέξανδρος Βροχίδης είναι μόνο τέσσερα από τα μεγάλα ονόματα που θα δώσουν το παρών υποσχόμενοι πολύ θέαμα και πολύ έντονο συναγωνισμό.  

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος  Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο+Μπλε» που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, στο κορυφαίο γεγονός της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας.

«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε μια πανέμορφη περιοχή και μια ιστορική πόλη όπως είναι η Ναύπακτος. Οι συνδιοργανωτές και οι τοπικοί φορείς είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ομοσπονδίας και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι το τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Τερζής και συμπλήρωσε... «Από αγωνιστικής πλευρά η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και όλοι οι καλοί ποδηλάτες του αγωνίσματος θα δώσουν το παρών, ανάμεσά τους και ο Περικλής Ηλίας, ένα μόλις μήνα πριν από την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Από την πλευρά του ο Τάσος Ξύδης, υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του συνδιοργανωτή Πράσινο+ΜΠΛΕ δήλωσε: «Σε μια προσπάθεια προβολής της ιστορικής πόλης της Ναυπάκτου αλλά και του Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας – cross country, ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας Ε.Ο.Π. , Περιφέρεια Δ.Ε. Δήμος Ναυπακτίας και Πράσινο+ΜΠΛΕ και υλοποιούμε μια μοναδική ποδηλατική διοργάνωση, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το σημαντικότερο γεγονός της Ελληνικής ποδηλασίας βουνού για το τρέχον έτος. Συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές ορεινής ποδηλασίας απ’ όλη την χώρα. Σας προσκαλούμε να  απολαύσουμε μαζί, μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία».

Θα πάρουν μέρος οι 200 περίπου κορυφαίοι ποδηλάτες, από 45 σωματεία από όλη την Ελλάδα, που θα αγωνισθούν στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, σε μια εντυπωσιακή επιλεγμένη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη, ενώ  σημείο βραβεύσεων των νικητών είναι το γραφικό ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου. 

Η διαδρομή αγώνων  αποτελείται από άσφαλτο,  δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., η οποία επαναλαμβάνεται. Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου  καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ