Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκινά σήμερα η «ΝΟΑ Regatta Αλεξανδρούπολης 2016»

Με τη συμμετοχή 11 χωρών και περισσοτέρων των 150 αθλητών

Με τη συμμετοχή 11 χωρών και περισσοτέρων των 150 αθλητών αρχίζει, σήμερα, η διεθνής ιστιοπλοϊκή NOA Regatta Αλεξανδρούπολης 2016, σκαφών τύπου Optimist-Laser RDL/4.7.

Ως ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό γεγονός, το οποίο δεν περιορίζεται στα στενά όρια της ιστιοπλοΐας, καθώς «προβάλει την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή σε αγορές τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε διαφορετικά», περιγράφει τη διοργάνωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (Ν.Ο.Α.), Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

«Για όγδοη συνεχή χρονιά ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, τη NOA Regatta, τον μεγαλύτερο από άποψη συμμετοχών και εκπροσωπούμενων χωρών ιστιοπλοϊκό αγώνα τριγώνου(αποτελεί Ολυμπιακή κατηγορία). Έχουμε συμμετοχές από χώρες του αραβικού κόλπου, της Μεσογείου, της κεντρικής Ευρώπης και βεβαίως των Βαλκανίων. Η διοργάνωση τυγχάνει της αναγνώρισης από τη διεθνή ιστιοπλοϊκή οικογένεια, είναι για τέταρτη συνεχή χρονιά στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας των σκαφών κλάσης Optimist και για πρώτη φορά φέτος έχει συμπεριληφθεί στο καλεντάρι της ευρωπαϊκής κλάσης των σκαφών τύπου Laser ως αγώνας ο οποίος μετράει στη βαθμολογία του Europa Cup για την ανάδειξη του καλύτερου ιστιοπλόου στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη κατηγορία σκαφών», εξηγεί ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος του ΝΟΑ τονίζει πως η προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματος στην περιοχή δεν εξαντλείται μόνο στον πρόεδρο του ομίλου και στα μέλη της διοίκησης. «Υπάρχει μία πλειάδα εθελοντών, γονέων και φίλων του ΝΟΑ και της ιστιοπλοΐας, είτε από την πόλη μας είτε από άλλες περιοχές, που έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη αυτό το γεγονός και έχουν φέρει τη χώρα και την ιστιοπλοΐα της Ελλάδας στο πανευρωπαϊκό προσκήνιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους