Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ήθελε νίκη ο Γηραίος, αρκέστηκε στο 2-2 με την ΑΕΚ

Χωρίς νικητή το ματς στο Καυτανζόγλειο για την 20η αγωνιστική

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για να μπει στην πεντάδα άφησε στο «Καυτανζόγλειο» η ΑΕΚ. Η Ένωση διατήρησε για 7ο ματς το αήττητο (σε όλες τις διοργανώσεις), αλλά αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με τον Ηρακλή, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Η Ένωση προηγήθηκε με τον Βάργκας στο 19΄, αλλά δέχτηκε δύο γκολ στη συνέχεια (μετά από 6 παιχνίδια που είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία της), το πρώτο στο 39΄ από τον Περόνε και το δεύτερο στο 64΄ από τον Μοντέιρο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 76΄ ο Χριστοδουλόπουλος. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς η ΑΕΚ, λόγω αποβολής του Μπακάκη στο 81΄.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ έδειξε την πρόθεση της να επιβάλει τον ρυθμό της και να κερδίσει τον αγώνα. Στο 14′ η Ενωση έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Μάνταλος είδε την κίνηση του Ντίντακ αυτός από πολύ πλάγια θέση πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία. Αυτή ήταν η προειδοποίηση.

Στο 20′ ήρθε το πρώτο "χτύπημα" της αθηναϊκής ομάδας. Από κακή εκτέλεση του Μοντέιρο, η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βάργκας που τελείωσε τη φάση με επιτυχία και σουτ από την καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και ολοκλήρωση της αντεπίθεσης απέναντι σε μια ανοργάνωτη αμυντική διάταξη.

Ο Ηρακλής στο 24′ αντεπιτέθηκε. Σε σέντρα του Μοντέιρο, η κεφαλιά του Κούρου περνάει άουτ, ενώ προηγήθηκε μια άστοχη έξοδος του Μπάρκα.

H ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε την απόδοση της και στο 39' πέτυχε την ισοφάριση. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Περόνε, και ο ίδιος παίκτης με προβολή μετά την εκτέλεση του Βραζιλιάνου, νίκησε το Μπάρκα για να πετύχει το 1-1.  Με το σκορ αυτό οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες χωρίς αλλαγές αρχικά πίεσαν για το δεύτερο γκολ. Στο 59′ σε μια ασυνήθιστη φάση λίγο έλειψε να σημειωθεί αυτογκόλ για την ΑΕΚ. Ο Βράνιες μετά από βαθιά μπαλιά γύρισε τη μπάλα στον Μπάρκα με το κεφάλι χωρίς να δει πως ο τερματοφύλακας της Ένωσης είχε κάνει ήδη την έξοδο, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε ο ίδιος ο  Βράνιες.

Στο 64' όμως ήρθε ένα δεύτερο τραγικό λάθος στην 'άμυνα της Ενωσης που έφερε και τον Ηρακλή σε θέση οδηγού στον αγώνα. Από λάθος του Μπάρκα που πήγε να κάνει ντρίμπλα στην περιοχή, ο Κούρος του έκλεψε τη μπάλα, με τον Μοντέιρο που ακολουθούσε την πορεία της να την κερδίζει και με πλασέ σε κενή εστία να πετυχαίνει την ανατροπή και το 2-1.

Το γκολ αυτό αποδιοργανώνει την ΑΕΚ που χάνεται αρχικά στον αγωνιστικό χώρο ενώ ο Ηρακλής διατηρεί με δυνάμεις τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ομως η ΑΕΚ δεν είναι αποφασισμένη να γίνει το θύμα της έκπληξης και σταδιακά ανακάμπτει. Στο 76' καταφέρνει την ισοφάριση με τρόπο περιπετειώδη. Στην φάση της ισοφάρισης οι παίκτες της Ένωσης συνδυάστηκαν άψογα η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο που έκανε το τελικό σουτ, για να αποκρούσει προσωρινά ο Χουάντερσον, όμως ο επερχόμενος Χριστοδουλόπουλος ήρθε στην πορεία της μπάλας για να τελειώσει τη φάση με πλασέ και να γράψει το 2-2.

Το παιχνίδι παίρνει μετά την ισοφάριση μια άγρια ομορφιά και στο 82' η ΑΕΚ μένει με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπακάκη.

Ο Ηρακλής θα μπορούσε να "κλέψει" και τη νίκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Λεοζίνιο βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε αλλά άστοχα πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Το παιχνίδι έληξε λίγο αργότερα με την ένταση μεταξύ παικτών για την διεκδίκηση του τρίτου γκολ που θα έδινε τη νίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ