Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιορτή του βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το final 4 του κυπέλλου

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Κηφισιά και Ορεστιάδα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν μια θέση στον τελικό της Κυριακής

Η γιορτή του βόλεϊ, το Κύπελλο Ελλάδας, ανοίγει σήμερα τις πύλες της για να υποδεχθεί τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στο φάιναλ 4, το οποίο διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Κηφισιά και Ορεστιάδα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν μια θέση στον τελικό της Κυριακής, σε μια διοργάνωση που έχει πάντως ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι κάτοχοι του τίτλου, τον οποίο κατάκτησαν πέρυσι αποκλείοντας στα ημιτελικά τον «Δικέφαλο». Η πειραϊκή ομάδα είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης, καθώς μετρά 16 τίτλους. Ακολουθούν Παναθηναϊκός και Ηρακλής με έξι έκαστος, ενώ από ένα Κύπελλο έχουν κατακτήσει η Α.Ε. Νίκαια και ο ΠΑΟΚ. Στους προπονητές, ο Αλέκος Λεώνης προηγείται με πέντε κατακτήσεις κι ακολουθεί ο Γιάννης Λάιος με τρεις.

Η αυλαία ανοίγει σήμερα με τον αγώνα της Κηφισιάς απέναντι στην Ορεστιάδα. Αν η ομάδα των βορείων προαστίων νικήσει, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο και παράλληλα προκριθεί και ο Ολυμπιακός, θα έχουμε επανάληψη του περυσινού τελικού, στον οποίο ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 3-0.

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

17:00 ΑΟΠ Κηφισιάς-Ορεστιάδα

19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

18:00 Τελικός

Στη συνέντευξη Τύπου οι προπονητές και αρχηγοί των ομάδων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους διοργανωτές κι ευχήθηκαν να νικήσει ο καλύτερος και να μην υπάρξουν τραυματισμοί.

Σλόμπονταν Μπόσκαν (προπονητής Ολυμπιακού): «Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι να το παρακολουθήσει κανείς, αλλά για εμάς και τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, δύσκολο και για τους δύο. Μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ έχουμε νικήσει, αλλά θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι το αυριανό. Ξέρουν οι παίκτες μου πως σε έναν ημιτελικό δεν έχει πλεονέκτημα κάποια ομάδα. Ό,τι κι αν έγινε στο παρελθόν δεν μετράει, μόνο από εδώ και πέρα».

Ντίμα Φιλίποφ (αρχηγός Ολυμπιακού): «Είμαι σίγουρος ότι το διήμερο θα είναι γιορτή του βόλεϊ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλοι ξέρουν τους στόχους του Ολυμπιακού. Θέλουμε να κρατήσουμε το Κύπελλο αλλά πρέπει να κερδίσουμε δύο παιχνίδια. Έχουμε απέναντι μας τον ΠΑΟΚ, με καλούς παίκτες και προπονητή. Τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει καλά. Θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι με υψηλού επιπέδου βόλεϊ».

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ: «Όσον αφορά το δικό μας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μετά τα τόσα παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος, αλλά είναι ένα νέο, διαφορετικό παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες και οι συντελεστές των ομάδων το θέλουν πολύ. Η ψυχολογία παίζει τον ρόλο της. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ένα μικρό ψυχολογικό αβαντάζ, όμως σε αυτές τις καταστάσεις έχουμε ζήσει πολλές φορές και στο παρελθόν κι αυτό δεν επηρεάζει τους αθλητές. Τέτοιες καταστάσεις ανατρέπονται και θέλουμε αυτό να γίνει και αυτή τη φορά».

Γιάννης Παντακίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Και οι τέσσερις είναι δυνατές ομάδες. Σαν ΠΑΟΚ είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τον τίτλο και πιστεύω θα φανούμε έτοιμοι γι΄ αυτό το τρόπαιο. Η ομάδα μου έχει κίνητρο σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε. Δεν πιστεύω ότι επειδή γίνεται το φάιναλ-4 στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε πίεση».

Μπάμπης Σταματόπουλος (προπονητής Ορεστιάδας): «Μας έχει πικράνει ο υποβιβασμός και γι΄ αυτό δεν μπορούμε να το χαρούμε. Αγωνιστικά είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα το παλέψουμε. Να κάνουμε το καλύτερο για την ιστορική ομάδα που αποχαιρετά τη Volley League».

Γιώργος Πεντίδης (αρχηγός Ορεστιάδας): «Η Ορεστιάδα επιστρέφει μετά από 15 χρόνια σε τελική φάση Κυπέλλου. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ αλλά και στεναχωρημένοι που η ομάδα έπεσε στην Α2. Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έχουμε δείξει ως τώρα στον κόσμο».

Κώστας Αρσενιάδης (προπονητής Κηφισιάς): «Πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια, εύχομαι να υπάρξει υγεία γιατί αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Στο φάιναλ-4 υπάρχουν δύο φαβορί και δύο αουτσάιντερ. Και οι τρεις αγώνες είναι ιδιαίτεροι, εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία η διοργάνωση».

Νίκος Παπαγγελόπουλος (β΄ αρχηγός Κηφισιάς):

«Η πιο δυνατή ομάδα θα κερδίσει στο τέλος. Για τη δική μου ομάδα, από τη στιγμή που κάναμε μία σπουδαία ανατροπή με τον Παναθηναϊκό που μας έφερε εδώ, με αυτό το παιχνίδι θα πορευτούμε στη συνέχεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί