Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εύκολα νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης 3-0 σετ

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Βόλεϊ

Χωρίς δυσκολία ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 στα παιχνίδια του με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης που έγινε στο Κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Ο Δικέφαλος είχε  πρωταγωνιστές τους Ντάντε, Σαφράνοβιτς και Ανδρεάδη, κι  έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο σετ, με τους Ντάντε (8 πόντους) και Σαφράνοβιτς (5 πόντους), που είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει εξ αρχής μια διαφορά (9-3, 16-6) την οποία και διατήρησε ως το τέλος του σετ, το οποίο κατέκτησαν οι πρωταθλητές εύκολα με 25-15.

Ο νέος προπονητής του Δικεφάλου, Χόρχε Ελγκέτα, είχε την άνεση και το περιθώριο με την εξέλιξη του παιχνιδιού να χρησιμοποιήσει τους Σακόγλου, Σωτηρίου και Τερζή στις θέσεις των Στάροβιτς, Ντάντε και Πέτκοβιτς, ενώ στη θέση των κεντρικών ξεκίνησαν οι Σμαραγδής, Ανδρεάδης με λίμπερο τον Γκαρά.

Στο  δεύτερο σετ κυριάρχησαν αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, ως τη στιγμή που ο Σμαραγδής με δύο συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα τριών (14-11) στον ΠΑΟK, το οποίο ο Δικέφαλος με την καλή απόδοση του Ντάντε αύξησε στους εφτά για το 21-14. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 21-18, όμως δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο σετ το οποίο ο Δικέφαλος τελείωσε με 25-19 με τον Σακόγλου.

Με τον ίδιο ρυθμό οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τρίτο σετ, όπου το τέλειωσαν με χαρακτηριστική ευκολία χάρις στην πολυφωνία και τον πλουραλισμό των Ντάντε, Στάροβιτς, Σαφράνοβιτς και Ανδρεάδη ολοκλήρωσαν το σετ με 25-15 και τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ