Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγελαφικές δηλώσεις ΠΑΟ για τον τραυματισμό του Ίβιτς

Ένα… new low για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Νέα κατάντια για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς σε ένα βράδυ είχαμε τον τραυματισμό του Ίβιτς από μπουκάλι στην Λεωφόρο, αλλά και τις τραγελαφικές δηλώσεις που ακολούθησαν από ανθρώπους «κλειδιά» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Κωνσταντίνου είδε… προσχεδιασμένο σχέδιο

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου θεωρεί πως το περιστατικό με τον Ίβιτς ήταν προσχεδιασμένο, τονίζοντας πως το κουτί της μπύρας ήταν άδειο. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Νova ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού: «Πήγα στο νοσοκομείο, στα επείγοντα που ήταν ο κ. Ίβιτς. Μίλησα με τους γιατρούς, οι εξετάσεις που έκανε είναι καλές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς είχε μια αμυχή στο κεφάλι του, βάλανε λίγη σκόνη να σταματήσει το αίμα, ζήτησε ο γιατρός του Ίβιτς να κάνει εισαγωγή, να παραμείνει μέσα ώστε να αποφύγει τους δημοσιογράφους. Έτσι έγινε εισαγωγή θα μείνει μέχρι αύριο και εφόσον δεν αισθάνεται τίποτα θα αποχωρήσει».

Για την επόμενη μέρα: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει κάτι να γίνει. Αν ο Ίβιτς ήταν ποδοσφαιριστής, να μας πει αν με αυτή την αμυχή θα συνέχιζε το παιχνίδι ή όχι;» Για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα, εγώ γύρισα τώρα από το νοσοκομείο, το τι είδα στο νοσοκομείο από την πλευρά του Ίβιτς με λυπεί. Δύσκολα θα κάνει καριέρα με αυτά τα πράγματα».

Για το αν εννοεί πως το περιστατικό ήταν σκηνοθετημένο: «Είμαι σίγουρος! Ήταν προσχεδιασμένο, έγινε και μετά την αποβολή. Ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη με 10 παίκτες, δύσκολα θα παίρνανε το παιχνίδι. Ήταν προσχεδιασμένο σχέδιο. Το κουτί ήταν ίδιο. Αν δείτε το ριπλέι το χτυπάει αλλού και έχει αίμα αλλού! Δείτε το! Αυτό τα λέει όλα».

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης είδε… άνανδρη νίκη

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Μαυροκουκουλάκης εξαπέλυσε μύδρους κατά του ΠΑΟΚ. «Έχω  γυρίσει όλα τα γήπεδα του κόσμου με όλες τις ιδιότητες από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ. Αυτό το βράδυ, ο ΠΑΟΚ βλέποντας ότι χάνει ένα ματς αέρα στο γήπεδο αγωνιστικά, επέλεξε να το κερδίσει άνανδρα, προσποιούμενος.

Σε ότι αφορά ύφος της ανακοίνωσης μία λέξη έχω να πω: ντροπή. Στο αυριανό Δ.Σ. θα βάλω, θα προσθέσω όλη την εμπειρία μου για το καλό του κόσμου του Παναθηναϊκού που αγαπώ. Δεν θέλω να μπαίνω σε λεπτομέρειες. Το ποδόσφαιρο πρέπει να το βλέπεις ως ποδόσφαιρο. Ούτε να προσποιείσαι, ούτε να κερδίζεις άνανδρα».

Ο Λυμπερόπουλος είδε… εύκολη φυγή

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος καταδίκασε το περιστατικό με το κουτάκι μπύρας που δέχθηκε στο κεφάλι ο Ίβιτς, ωστόσο θεωρεί πως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έφυγε... εύκολα από το γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λυμπερόπουλος: «Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Δεν είδαμε κάτι πρωτόγνωρο. Πριν λίγες μέρες στον τελικό σφαζόντουσαν άνθρωποι, αλλά δεν υπήρχε διακοπή. Κατακρίνω τον άνθρωπο. Δώσαμε την ευκαιρία στον κ. Ίβιτς να φύγει από το γήπεδο και να επικαλεστεί σοβαρό τραυματισμό. Ενα παιχνίδι δικό μας κινδυνεύουμε να το χάσουμε, να χάσουμε βαθμούς. Δεν νομίζω ότι αυτό που το πέταξε αγαπάει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορώ να πω πως τα τελευταία 20 χρόνια αυτά συμβαίνουν πρώτη φορά. Εναντίον του Παναθηναϊκού διακόπηκε το παιχνίδι. Δεν πειράζει ας είναι πρωτοπόρος ο Παναθηναϊκός και σ΄ αυτό»

Για το αν ο διαιτητής ήθελε να συνεχιστεί το ματς και από τον ΠΑΟΚ ήταν αντίθετοι: «Δεν ξέρω τι ισχύει. Ρωτήστε τους ίδιους. Είμαι πολύ στεναχωρημένος για την προσπάθεια των παιδιών. Δεν κινδυνέψαμε και ενώ παίζαμε με 10. Και έρχεται μια φάση για να πάρει ο αντίπαλος το ματς έξω από το γήπεδο. Δεν θα πω τίποτα για τη διαιτησία. Δεν αντιπροσωπεύει κανέναν από τον ΠΑΟ να μιλάει για τη διαιτησία. Όλοι έχουν μάτια και βλέπουν. Με στεναχωρεί που θα παίξουμε τα ματς κεκλεισμένων και θα τιμωρηθούμε με αφαίρεση βαθμών για του χρόνου. Γιατί;»

Για τον τραυματισμό του Ίβιτς: «Επιτρέψτε μου να πω ότι έχουν γίνει πάρα πολλά τέτοια περιστατικά. Ο Βλάνταν επειδή έπαιξε και συμπαίκτης μου έχει παίξει σε άγριες συνθήκες. Έτσι όπως τον γνωρίζω έφυγε πολύ εύκολα. Κατακρίνω αυτό που έγινε και μακάρι να μην έχει τίποτα. Δεν νομίζω πως έχει κάτι σοβαρό».

Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην καθιερωμένη κριτική του αγώνα που μεταφέρει την εικόνα του ματς, έχει τίτλο: "Διακοπή με ξεκάθαρους ηθικούς αυτουργούς" κάνοντας "επίθεση" στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο paokfc.gr:

Σε ένα ντέρμπι, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, απόρροια των ανεπανάληπτων συνθηκών ντροπής, που διαμορφώθηκαν εις βάρος του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου, το σκορ έμεινε, στο 1-0 για τη 2η αγωνιστική των Play Offs της Super της League.

Αδιανόητες αποφάσεις του Κομίνη, σύρραξη, αποβολές, διακοπή αγώνος και τραυματισμός του προπονητή του Δικεφάλου είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία, που συνθέτουν την κατά τα άλλα ποδοσφαιρική συνάντηση των δύο ομάδων με την ευθύνη να πέφτει βαριά στους ώμους τόσο των φυσικών όσο δε πολύ περισσότερο των ηθικών αυτουργών.

Στα του… παιχνιδιού, επαναλαμβάνοντας το άσχημο ξεκίνημα της πρεμιέρας η ομάδα βρέθηκε μόλις στο 10ολεπτό πίσω στο σκορ, αφού ο Μπεργκ, εκμεταλλευόμενος μια αμυντική ολιγωρία, έδωσε προ κενής εστίας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Ασπρόμαυροι ανέβασαν την απόδοσή τους, καταγράφοντας την πρώτη τελική προσπάθεια στο 17’ με ένα δυνατό μακρινό σουτ του Ενρίκε , το οποίο έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.

Τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε η πρώτη φάση, που έθεσε νέα δεδομένα στην εξέλιξη του αγώνα, αφού ο τερματοφύλακας των Πρασίνων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για το πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμά του στον Βραζιλιάνο εκτός περιοχής.

Στο φάουλ, που εκτελέσθηκε από τον Κάτσε , η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του νεοεισελθέντα Στιλ.

Έχοντας, ήδη, πάρει τον έλεγχο με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει στην προσπάθειά του να μετουσιώσει σε γκολ την και αριθμητική του, πλέον, υπεροχή.

Σημαντική ευκαιρία για να το πετύχει αυτό παρουσιάστηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου στον Κάμπος , ο οποίος, ωστόσο, δεν πρόλαβε να πλασάρει σε κενή εστία, έπειτα από παράλληλη μπαλιά τουΠρίγιοβιτς από δεξιά.

Μια ακατανόητη απόφαση του διαιτητή Κομίνη υποχρέωσε το Δικέφαλο να αγωνισθεί από το 51’ με δέκα παίκτες, αφού απέβαλε με δεύτερη ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα για φάουλ τον Ουάρντα .

Το διαμορφωθέν σκηνικό κορυφώθηκε στο 54ο λεπτό, όταν έπειτα από προσπάθεια του Κρέσπο για γκολ μπροστά στην εστία του Παναθηναϊκού, μια άκρως αντιαθλητική και προκλητική ενέργεια του Μπεργκ προς τον Ισπανό επέφερε τη σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Η ένταση μεταφέρθηκε στην κερκίδα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Βλάνταν Ίβιτς στο κεφάλι από ρήψη γεμάτου κουτιού μπύρας, ο αγώνας να διακοπεί στο 58’ κι άπαντες να αποσυρθούν στα αποδυτήρια.

Ακολούθησε διακομιδή με ασθενοφόρο του προπονητή του ΠΑΟΚ στο νοσοκομείο και πολύωρη διακοπή. Περιέργως και ενώ ο κανονισμός είναι σαφής, ο Κομίνης καθυστέρησε να ανακοινώσει την απόφαση της οριστικής διακοπής, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά για τις προθέσεις του.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Ο., Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Εμποκού, Μαρινάκης, Ρέις, Κλωναρίδης, Μολίνς (23’ Στιλ), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Κάτσε (46’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε (35’ Κάμπος ), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΟΚ: Γίνεστε ίδιοι με τους συνοδοιπόρους σας

Ευθεία επίθεση με απίστευτους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα. H διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού.

Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου «εχθρού», για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο «φίλο»…

Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή. Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο.

Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα. Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας…».

Κυριακός για Λυμπερόπουλο

Ο Κυριάκος Κυριάκος με ανάρτησή του στο Facebook έριξε βολές κατά του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας του ΠΑΟΚ: Πολλά θ´ ακουστούν από τους...Βαρούχες, ίσως και ότι το χτύπημα με το κουτάκι ήταν ακούσιο, ή ότι είχε πρόθεση να βρει τη μπάλα, αλλά ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται... Να θυμίσω απλά, ότι η υστερία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (και όχι του κόσμου της) ξεκίνησε από μια κάρτα στον Χουλτ, που ήταν πολύ περισσότερο από την σημερινή δεύτερη του Ουάρντα, από ένα φάουλ στα 30 μέτρα στον Πρίγιοβιτς που ήταν πολύ περισσότερο από την σημερινή πρώτη κίτρινη στον Ουάρντα και από μια αγκωνιά πάνω στη φάση του Μάτος, που ήταν πολύ λιγότερο επικίνδυνη από τις γροθιές και τις κλωτσιές σήμερα στον πεσμένο Κρέσπο. Κι εγώ τιμώ και σέβομαι τον Νίκο Λυμπερόπουλο και ξέρω ότι είναι αρκετά άνδρας για να ζητήσει συγγνώμη μόλις ηρεμήσει και συνειδητοποιήσει τι είπε...

Οι δύο κίτρινες του Ουάρντα από dnaofsports-gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ