Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 - Δείτε το video

Τεράστια νίκη με 82-78 ενάντια στο φαβορί ΤΣΣΚΑ

Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός και νίκησε την ΤΣΣΚΑ, το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο της διοργάνωσης και πέρασε στο τελικό του Final – 4 της Κωνσταντινούπολης για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια.

Παρότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολλές φορές πίσω στο σκορ ακόμη και με διψήφιο νούμερο πόντων, κατόρθωσε να αντιδράσει και να αποδείξει το πνεύμα μαχητή που διαθέτει. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 14 εύστοχα τρίποντα, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ στην ιστορία των Final Four.  

Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους ήταν μέτριος. Είχε καλές στιγμές, είχε συγκλονιστικές στιγμές, ήταν όμως και πολύ άστοχος. Έμεινε όμως όρθιος χάρη σε δυο διαδοχικά τρίποντα, κράτησε τη διαφορά σε λογικά επίπεδα, δεν "πέθανε" από την αστοχία, τα λάθη και τα εξαιρετικά ποσοστά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Ολυμπιακός του δεύτερου μέρους παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος, έβαζε συνεχώς δύσκολα στον εαυτό του και έβρισκε συνεχώς λύσεις στα προβλήματά του. Και στο φινάλε, οι Παπανικολάου - Μάντζαρης που τον κράτησαν ζωντανό, έδωσαν τη σκυτάλη στους Αγραβάνη - Σπανούλη για να χαρίσουν άλλο ένα σεμινάριο για το πως παίζεται το μπάσκετ από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και να πάρουν την επική πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 16, Τεόντοσιτς 23 (4), Όγκαστιν 6, Φριντζόν, Τζάκσον 12 (2), Βοροντσέβιτς 2, Χίγκινς 6, Κριάπα 3, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 8

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (2), Μπιρτς 4, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14 (1 τρ., 6 ασ.), Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 14 (1 τρ., 7 ρ.), Παπανικολάου 14 (4 τρ., 9 ρ.), Μάντζαρης 12 (4 τρ., 6 ρ.)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη