Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην Ελλάδα ο τελικός του Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού κυπέλλου drift

Θα διεξαχθούν στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 7 και 8 Οκτωβρίου

Αγώνες σε επίπεδο πανελλήνιου αλλά και παγκόσμιου πρωταθλήματος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. «Φέτος στις 7 και 8 Οκτωβρίου ένας διπλός αγώνας, ο τελικός του πανευρωπαϊκού και του παγκοσμίου πρωταθλήματος αγώνων Drift θα λάβει χώρα στην πίστα των Σερρών και ήδη περισσότερα από 10.000 προπληρωμένα εισιτήρια διατέθηκαν στις πρώτες δέκα ημέρες σε θεατές» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM», o Διευθύνων Σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών (ΛΑΜΣ), κ.Μάριος Ζίχναλης που σημείωσε πως στα πλαίσια των νέων διοργανώσεων που διεκδικεί η εν λόγω πίστα αγώνων προγραμματίζονται και βελτιώσεις στις υποδομές σε τεχνολογικό όπως και σε δομικό επίπεδο με ανακαίνιση του ασφαλτοτάπητα της διαδρομής.

Ταυτόχρονα, με περισσότερες από 167 συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα εγκαινιάζει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις επόμενες ημέρες μια νέα προσθήκη στην πίστα «κατασκευασμένη για αγώνες αυτοκινήτου τύπου dragster», ενώ μόνο για το σαββατοκύριακο της 17ης και της 18ης Ιουνίου αναμένεται να παρεβρεθούν περισσότερα από 3500 άτομα.

Ο κ.Ζίχναλης σημείωσε πως με τη νέα λειτουργία αυτή της πίστας των Σερρών επιχειρείται επέκταση των μέχρι σήμερα λειτουργιών του «μοναδικού αδειοδοτημένου Αυτοκινητοδρόμιου για αυτοκίνητα και δίκυκλα στα Βαλκάνια» με πελάτες το τελευταίο διάστημα να έρχονται για να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων από χώρες όπως «το Ισραήλ, η Τουρκία, ο Λίβανος, όλες τις χώρες των Βαλκάνια όπως και προσέλευση βόρειοευρωπαίων», όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης των Σερρών.

Σε απάντηση δε στο ερώτημα που απασχολεί το κοινό της Ελλάδας, τη δημιουργία και λειτουργία ενός χώρου ως πίστα για αγώνες επιπέδου Formula 1 ο κ. Ζίχναλης σημείωσε πως κάτι τέτοιο σήμερα δεν θα ήταν εύκολο να τελεσφορήσει. Αυτό «θα ανέβαζε ιδιαίτερα το κόστος χρήσης του αυτοκινητοδρομίου που σήμερα είναι ίσως το πλέον προσιτό προς χρήση στον κόσμο αφού με μόλις 50 ευρώ μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει χρήση του χώρου με το όχημα του (...) όταν σε περίπτωση που μιλούσαμε για χρήση επιπέδου Formula 1 όπως δείχνει το παράδειγμα της περίπτωσης της γειτονικής Τουρκίας και της εκεί πίστας θα είχαμε ένα κόστος της τάξης των 1.500 ευρώ, κάτι που δεν επιθυμούμε», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ