Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΑΟΚ: Τι αποκάλυψε ο Λούμπος Μίχελ για μεταγραφή Βιεϊρίνια

Ο ΠΑΟΚ σε συζητήσεις για την μεταγραφή του Πορτογάλου

Ειδήσεις στο θέμα του Βιεϊρίνια έβγαλε η παρουσίαση του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Στανόγιεβιτς. Ερωτηθείς για το θέμα, ο Λούμπος Μίχελ αποκάλυψε πως έχει γίνει συνάντηση με τον μάνατζερ του παίκτη και πως το θέμα θα τεθεί ουσιαστικά στον Ιβάν Σαββίδη, για να αποφασίσει αν είναι διατεθειμμένος να καλύψει το κόστος της μεταγραφής. Ουσιαστικά, ο Μίχελ ξεκαθάρισε πως ο Βιεϊρίνια είναι στόχος του ΠΑΟΚ και έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις Λούμπος Μίχελ για τον Βιεϊρίνια

«Είχα ραντεβού με τον μάνατζερ του, τα οικονομικά δεδομένα έχουν αναλυθεί, από εκεί και πέρα πρέπει να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη και να πάρουμε μια απόφαση. Κάθε μεταγραφή στο ποδόσφαιρο έχει 2 σκέλη. Το πρώτο είναι καθαρά το αθλητικό και η ανάλυση που γίνεται. Από αυτή την οπτική γωνία, ο Βιεϊρίνια έχει θέση στην ομάδα. Το δεύτερο είναι το οικονομικό, όπου είναι απόφαση της διοίκησης. Κάθε ομάδα έχει συγκεκριμένο μπάτζετ και συγκεκριμένα όρια. Η δική μου φιλοσοφία είναι να μην πληρώνουμε άλλες ομάδες για μεταγραφές αλλά να κάνουμε το συμβόλαιο στον παίκτη. Το πρόβλημα με άλλες χώρες είναι η φορολογία. Στην Τουρκία αν θέλεις να υπογράψεις έναν ποδοσφαιριστή με ένα εκατ. ευρώ, πρέπει να πληρώσεις 17% έξτρα φόρο, στην Ελλάδα είναι πιο υψηλή η φορολογία, μπορείτε να δείτε τι έγινε με τον Παναθηναϊκό. Γενικά με την φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα, γίνεται πιο δύσκολο να έρθει παίκτης μεγάλος. Η εισήγηση του Σαββίδη ήταν να υπογράψουμε συμβόλαιο μαζί του, αλλά εγώ είμαι τεχνικός διευθυντής και όχι οικονομικός διευθυντής».

Σε νέα ερώτηση για το θέμα δήλωσε: «Ο Βιεϊρίνια είναι πολύ ακριβός για να τον αγοράσεις μόνο για τον κόσμο. Ο Βιεϊρίνια μπορεί να παίξει σε 2-3 θέσεις στο σύστημα του νέου προπονητή. Αλλά καλύτερα να αναβάλουμε αυτή την κουβέντα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ