Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισοπαλία... καμπανάκι για τον ΠΑΟΚ του Στανόγεβιτς

Έφερε 1-1 με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, ισοφάρισε με υπέροχο γκολ του Ενρίκε

Ανέτοιμος παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, παρότι κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ με 1-1 στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στις αρχές του β’ ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε με προσωπική προσπάθεια του Ενρίκε να ισοφαρίσουν και να κρατήσει την ισοπαλία ως το τέλος. Σε μια εβδομάδα η ρεβάνς στην Τούμπα, στην οποία ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να παρουσιαστεί καλύτερος και να καθαρίσει εύκολα την πρόκριση.

Ενώ ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς πήρε σκορ που ανέβασε τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι-οφ του Europa League, η συνολική εικόνα της ήταν άκρως προβληματική. Ειδικά αμυντικά, που πελαγοδρομούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τις επελάσεις του Μοχά και της παρέας του και θα μπορούσε να είχε δεχθεί και παραπάνω τέρματα.

Ο Σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου δεν δικαιώθηκε ούτε για την επιλογή του να παρατάξει την ομάδα με 4-3-3 αρχικά (με έντεκα ξένους στην ενδεκάδα μετά από επτά χρόνια), καθώς για όσο διάστημα το έκανε ο ΠΑΟΚ δεν απειλούσε και επιθετικά με εξαίρεση ελάχιστες φάσεις.

Τελικά, οι αλλαγές του Μπίσεσβαρ και του Ενρίκε τον δικαίωσαν και ειδικά ο Βραζιλιάνος με το καταληκτικό, προσωπικό, γκολ που έβαλε στο 59’  έφερε τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι  και έκοψε τις ελπίδες των γηπεδούχων να πάνε με κρυφές ελπίδες για μία μεγάλη πρόκριση στην Τούμπα. Στα αξιοσημείωτα και η ένταση που πήγαν να προκαλέσουν Ουκρανοί φίλαθλοι που απωθήθηκαν όμως  αποτελεσματικά από την Αστυνομία.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάταξη 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέι, και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (αρχηγός) και Λέοβατς. Στη μεσαία γραμμή παρατάχθηκαν οι Σάχοβ, Κάνιας και Τσίμιροτ ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Πρίγιοβιτς έχοντας στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα τους Κάμπος και Μακ.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή προσπαθώντας να δημιουργήσει-ανεπιτυχώς-φάσεις καθώς οι παίκτες της Ολιμπίκ Ντόνετσκ ήταν καλά οργανωμένοι. Η πρώτη-και μοναδική στο πρώτο μέρος-σπουδαία ευκαιρία για τον Δικέφαλο ήρθε στο 16΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Κάμπος, η μπάλα έφτασε στον Κρέσπο που σούταρε ολομόναχος από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με προβληματισμό για την εικόνα του ΠΑΟΚ που ήταν κακός τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό του και στο 47΄έχασε καλή ευκαιρία όταν ο Κάμπος τροφοδότησε τον Μακ που πέρασε τον Μαχαράτζε βγάζοντας σέντρα στη μικρή περιοχή με στόχο τον Πρίγιοβιτς αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να βρει για λίγο τη μπάλα με το κεφάλι.

Η Ολιμπίκ ευτύχησε να προηγηθεί στο 49΄όταν ο Μπογκντάνοβ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μπιλένκι προλαβαίνοντας τους Μάτος-Βαρέλα κάρφωσε τη μπάλα με κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Ρέι για το 1-0.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι μετά την επίτευξη του γκολ αναθάρρησαν-με τον Δικέφαλο να πελαγοδρομεί- και έχασαν καλή ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα όταν ο Ρέι απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σεστάκοβ. Στο διάστημα 57'-59' οι παίκτες του Ρομάν Σανζάρ απείλησαν ξανά με την κεφαλιά του Μοχά να περνά εκτός εστίας ενώ ο Νιεμτσανίνοβ από θέση βολής σούταρε αλλά ο Ρέι απέκρουσε τη μπάλα.

Ο Στανόγεβιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας νωρίτερα στο γήπεδο τους Μπίσεσβαρ-Ενρίκε και ο Βραζιλιάνος τον δικαίωσε άμεσα όταν στο 59΄ξεκινώντας από τη γραμμή του πλαγίου έκανε εντυπωσιακή κίνηση περνώντας τους Νιεμτσανίνοβ-Σαμπανόβ και εκτέλεσε τον Μαχαράτζε με ωραίο πλασέ για το 1-1. Ο ΠΑΟΚ έψαξε ένα δεύτερο γκολ και έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να το πετύχει όταν στο 71΄οι προσπάθειες των Πρίγιοβιτς-Ενρίκε κόντραραν σε σώματα και η μπάλα κατέληξε στον Μαχαράτζε ενώ στο 75΄η κεφαλιά του Σέρβου επιθετικού από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μάτος πέρασε άουτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ