Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκοποβολή: Πρωταθλήτρια Ευρώπης με παγκόσμιο ρεκόρ η Κεφαλίδου

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκητ νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μπακού

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Άρτεμις Κεφαλίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκοποβολής που διεξάγεται στο Μπακού (21/7-4/8), καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκητ νεανίδων. Μάλιστα, η Ελληνίδα σκοπεύτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον τελικό έχοντας πετύχει 46 πήλινους στόχους, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ρεκόρ νεανίδων.

Η Κεφαλίδου άφησε στην δεύτερη θέση τη Ρωσίδα Έλενα Μπουχόνοβα (43), ενώ τρίτη ήταν η Ιταλίδα Φραντσέσκα Ντελ Πρέτε (35). Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό του σκητ νεανίδων υπήρχε και δεύτερη ελληνική συμμετοχή, η Εμμανουέλα Κατζουράκη, η οποία κατέκτησε την τέταρτη θέση με 27 εύστοχες βολές.

Στο μεταξύ, στον τελικό του σκητ γυναικών χρειάστηκε αγώνας διαβάθμισης (shoot-off), προκειμένου να κριθεί το χρυσό μετάλλιο, καθώς οι δύο διεκδικήτριές του είχαν πετύχει από 50 πήλινους δίσκους. Τελικά η Γαλλίδα, Λουσί Αναστασίου επικράτησε με 16-15 της Άντρης Ελευθερίου από την Κύπρο, ενώ στον τελικό έλαβε μέρος ακόμη μια σκοπεύτρια από την Κύπρο, η Παναγιώτα Ανδρέου που κατετάγη πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ