Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ποιοι κέρδισαν το 50ο Ράλι της ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Συνολικά 27 πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρουσίασαν πλούσιο θέαμα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι θεατές απόλαυσαν έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών. Ο λόγος για το ράλι ΔΕΘ όπου τα 27 πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρουσίασαν πλούσιο θέαμα. Τελικά τη γραμμή του τερματισμού είδαν μόνο 21 πληρώματα.

Αγωνιστικά δεν εκπλήσσει η νίκη των Τσολακίδη - Δήμο με Skoda Fabia R5, που έδειξαν τις προθέσεις τους από την έναρξη του αγώνα. Οι Καλούδης -Τοπάζης ήρθαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν θέση στο βάθρο και τα κατάφεραν, οδήγησαν το λαβωμένο Mitsubishi Lancer Evo VIII χωρίς συμπλέκτη στην δεύτερη θέση γενικής και στην πρώτη θέση της C2. Οι Αγγλόπουλος - Σαρητζόγλου οδήγησαν με σταθερότητα το Mitsubishi Lancer Evo VI και ανταμείφθηκαν με την τρίτη θέση γενικής και την δεύτερη θέση στην C2.

Τέταρτοι γενικής και τρίτοι στην C2 τερμάτισαν το Subaru Impreza οι Μαυρουδής - Καραβασιλικός που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν τους προπορευόμενους. Οι Δήμος - Ντίττορας με το «διαβολεμένο» Citroen Saxo VTS έχασαν την τέταρτη θέση για μισό δευτερόλεπτο κατέκτησαν όμως την πέμπτη γενικής, την πρώτη θέση στην F2 και στην άκρως ανταγωνιστική C5 . Οι Βάτσος - Θεοφανίδης ξεκίνησαν με μικροπροβλήματα και λίγο μουδιασμένα κατάφεραν όμως να αναπληρώσουν χαμένο έδαφος και να τερματίσουν το Renault Clio R3 στην έκτη θέση γενικής, την δεύτερη θέση στην F2 και την πρώτη θέση στην C3.

Τα 0.02 δευτερόλεπτα διαφορά από τους τέταρτους στην κατάταξη στην Ε.Δ. 3 και τα 0.5 δευτερόλεπτα διαφορά στην Ε.Δ. 6 από τους Κουμποτή - Μαυροματίδη δείχνουν τον αγώνα που έδωσαν για την τελικά έβδομη θέση γενικής, την τρίτη θέση στην F2 και την δεύτερη θέση στην C5 οι Κυπραίου - Ιντζόγλου με το πανέμορφο Peugeot 208 R2. Το ξύπνημα για τους Κουμποτή - Μαυροματίδη ήρθε αλλά ήρθε αργά και δεν ήταν αρκετό για να πλασάρουν το Peugeot 106 S16 ψηλότερα από την όγδοη θέση γενικής και την τρίτη θέση στην C5. Την πρώτη ημέρα του αγώνα ήταν η ενδοεπικοινωνία την δεύτερη ημέρα τα ανύπαρκτα φρένα, οι Θεοφανίδης - Μαύρος το ήθελαν πολύ, το μπορούσαν αλλά δεν το κατάφεραν. Ένατη θέση γενικής για αυτούς και το Citroen Saxo VTS.

Τα δύο, ευτυχώς ανώδυνα, βγαλσίματα από τον δρόμο δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τους ενθουσιασμένους νεαρούς Κίτσο - Παναγόπουλο οι οποίοι οδήγησαν άξια το Peugeot 106 S16 στην δέκατη θέση γενικής και την πρώτη θέση της C6. Οι πατέρας Αντώνης και γιος Παύλος Μπαξεβανάκης με Toyota Yaris έδωσαν μάχη για την πρωτιά της C6 αρκέστηκαν όμως στην δεύτερη με διαφορά 0.77 δευτερόλεπτα από τους πρώτους. Αντίστοιχα ο πατέρας Οδυσσέας και η κόρη Αλεξάνδρα Καραθάνου με Renault Clio Ragnotti ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας C3. Βάθρο και συγκεκριμένα αυτό της τρίτης θέσης στην C6 είδαν και οι Ζάχος - Γαζγάζης με Peugeot 106 S16. Στο ίδιο σκαλί αλλά στο βάθρο της C3 ανέβηκαν οι Κούγιας - Κούγιας οι οποίοι τερμάτισαν το Peugeot 208 RC στην 14η θέση γενικής.

Τις υπόλοιπες επτά θέσεις ως τα συνολικά 21 πληρώματα που τερματίσανε συμπλήρωσαν οι Δουλκερίδης - Παπαζογλου με Nissan Micra K12, οι Τσακίρης - Χατζηπαναγιώτου με Citroen C2 R2, οι Armaki - Ρέντης με Nissan Micra 160 RS, οι Μαυρουδής - Κυριλλίδης με Toyota Yaris, οι Κούκας - Τούπας με Peugeot 205 όπου ο οδηγός βραβεύτηκε ως ο ηλικιακά μεγαλύτερος ανάμεσα στους συμμετέχοντες αθλητές, οι Ξανθόπουλος - Τσιλιμπόνης με Alfa Alfasud και τέλος οι Αναστασοβίτης - Αναστασοβίτης με Opel Astra GSi.

Οι Αλυγιζάκης - Χατζηδάκης οδήγησαν ταχύτατα το Mitsubishi Lanver Evo IX διεκδικώντας την τρίτη θέση γενικής έως τα τελειώματα της 5η Ε.Δ. όταν και είχαν μια αναίμακτη αλλά σοβαρή έξοδο η οποία ανάγκασε την οργάνωση να διακόψει τον αγώνα και να δώσει στα πληρώματα που ακολουθούσαν τον χρόνο των Αγγλόπουλο - Σαρητσόγλου. Έξοδο είχαν και οι Ευθυμιάδης - Παπανικολάου με τον πρώτο να οδηγεί το Peugeot 106 S16 ευτυχώς χωρίς τραυματισμό εκτός ειδικής. 'Αδοξα τελείωσε για τους Λάκη - Τριανταφυλλίδη ο αγώνας με το Seat Ibiza Gti καθώς αναγκάστηκαν σε εγκατάλειψη από μηχανική βλάβη. Οι Μπρόζος - Βογιαντζής δεν μπόρεσαν να επισκευάσουν την Citroen ZX Kit Car ώστε να δηλώσουν Rally2 το βράδι του Σαββάτου, το ίδιο και οι Καραβασίλης - Καρλιώτης με Honda Civic Type R αλλά και οι Καρπάνος - Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo X.

Τα 27 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή και πέρασαν τον τεχνικό έλεγχο παρουσιάστηκαν στο κοινό από τον Κώστα Στεφανή και χειροκροτήθηκαν από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη