Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πριγιο-γκολ και 1-0 ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα!

3η νίκη στην άδεια Τούμπα

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έδωσε ξανά τη λύση για τον ΠΑΟΚ και τον έφερε- τουλάχιστον προσωρινά- στην κορυφή της Super League. Με γκολ του Σέρβου επιθετικού στο 55', ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Τούμπα, όπου οι Θεσσαλονικείς μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Την πρώτη του ήττα για φέτος γνώρισε ο «Αγιαξ της Ηπείρου», που παραμένει χωρίς νίκη μετά την πρεμιέρα.

Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης είχε γενικά καλή παρουσία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη μετά το γκολ έδειξε επανάπαυση και άφησε γήπεδο στους φιλοξενούμενους που δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. 

Στο 11' έγινε η πρώτη  χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.  Ο Πρίγιοβιτς πάσαρε την μπάλα στον Πέλκα που μεταβίβασε στον Ελ Καντουρί, αλλά αυτός αστόχησε  σε κενή εστία από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 18' ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε μπροστά στην πρώτη του ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του Κοζορώνη έφυγε  άουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και στο 20' δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια "έγλυψε" το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ με 3-5-2 παίζει πολύ καλά στην αμυντική του λειτουργία και δεν αφήνει διαδρόμους στα μετόπισθεν του Βελλίδη με περιορισμένες όμως επιθετικές πρωτοβουλιες. 

Σε μια από αυτές στο 34' ο Κοζορώνης έμεινει αφύλακτος και σούταρε στην εστία για να αποκρούσει ο Ρέϊ στην καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο. 

Δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Λίλα τραυματίστηκε και αποχώρησε με τον ΠΑΣ από το σημείο εκείνο να παίζει με 11 Ελληνες αφού στην θέση του πέρασε ο Μανθάτης. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κεφαλιά του Πρίγιοβιτς αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση της νίκης και στο 56΄  άνοιξε  το σκορ όταν από σέντρα του  Τσίμιροτ , ο Μάτος έκανε  την κεφαλιά πάσα στον Πρίγιοβιτς και αυτός με το κεφάλι πέτυχε το 1-0!

Τρία λεπτά νωρίτερα ο Πρίγιοβιτς σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Μάτος, αλλά ο Βελλίδης  έκανε σπουδαία επέμβαση  πάνω στην γραμμή του τέρματος του.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε και αυτό έδωσε το περιθώριο στον ΠΑΣ να βγει πιο επιθετικά διεκδικώντας το γκολ και την ισοφάριση, χωρίς όμως να γνωρίσει άμεσους κινδύνους η εστία του Ρέί. 

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Μαυροπάνος, Καρανίκας, Σολτάνι, Χαλκιαδάκης.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Βαρέλα, Σαμπράνο, Μάτος, Τσίμιροτ, Μαυρίτσιο (8' Σάκχοφ), Πέλκας (65' Λημνιός), Βιεϊρίνια (75' Μακ), Ελ Καντουρί και Πρίγιοβιτς

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68' Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61' Σολτάνι), Λίλα (43' Μανθάτης), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ