Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΑΟΚ: Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Βγαίνει απόφαση για το νέο γήπεδο

Σε 4-5 μήνες η απόφαση για το νέο γήπεδο του Δικεφάλου

Παρουσία της ιδιοκτησίας και λιγοστών μικρομετόχων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (03/10) η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, εκεί όπου προκηρύχθηκε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 15.000.012 ευρώ (αντιστοιχεί σε 50.000.040 μετοχές με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ και τιμή διάθεσης 0,3333 ευρώ), που αναμένεται να καλυφθεί, αν όχι όλη, στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τον Ιβάν Σαββίδη.

Η διαδικασία δεν κράτησε αρκετή ώρα, με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Χρυσόστομο Γκαγκάτση να προεδρεύει, τη Μαρία Γκοντσαρόβα να εκπροσωπεί τον μεγαλομέτοχο και τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, που διατηρεί ένα ποσοστό κοντά στο 10%, συνολικά εκπροσωπήθηκε το 91,43% των μετόχων.

Αυτά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ήταν ότι:

1. Το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φτάνει σήμερα τα 77.224.538,40 ευρώ και αν η τρέχουσα Αύξηση καλυφθεί στο 100%, το Μετοχικό Κεφάλαιο θα ανέρχεται, πλέον, στα 92.224.550,40 ευρώ.

2. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής με την καταβολή μετρητών και το ομολογιακό δάνειο εταιρείας συμφερόντων του προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το ποσό των 78.613.785 ευρώ.

3. Σε περίπτωση που ο ομογενής επιχειρηματίας καλύψει στο απόλυτο τη νέα αύξηση θα φτάσει να έχει καταβάλει 93,5 εκατομμύρια ευρώ σε λιγότερο από μια εξαετία!

Το ύψος της νέας ΑΜΚ είναι ιδιαίτερα υψηλό και εξηγεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το τεράστιο άνοιγμα, που έχει προκύψει στην ασπρόμαυρη εταιρεία την τρέχουσα περίοδο, λόγω του υψηλότατου κόστους των μεταγραφών και την απώλεια εσόδων από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και την τιμωρία της Τούμπας για επτά αγωνιστικές, γεγονότα που επέδρασαν αρνητικά στο ταμείο της ομάδας.

Γίνεται αντιληπτό πως ο Ιβάν Σαββίδης για άλλη μια φορά θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα», ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα ΑΜΚ μέχρι το τέλος της οικονομικής σεζόν 2017-2018.

Σε 4-5 μήνες η απόφαση για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Εντός των επόμενων μηνών θα παρθεί η τελική απόφαση για την ανέγερση του νέου γηπέδου του «Δικέφαλου».

Αυτό υποστήριξε ο Μάκης Γκαγκάτσης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου, όπου αποφασίστηκε και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ από τον Ιβάν Σαββίδη, κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, ούτως ώστε να καλυφθεί η ζημιά από τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League.

Ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ απάντησε σε ερωτήσεις για το νέο γήπεδο, υποστηρίζοντας: «Το θέμα του γηπέδου είναι σε αυτά που μας απασχολούν και συνεχίζουμε και μελετάμε. Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Καυτατζόγλειο. Στους επόμενους 4-5 μήνες θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει αν θα χρειαστεί να συμβεί αυτό. Για την ώρα δε μας απασχολεί το θέμα του μουσείου, το οποίο ίσως θα μπορούσε να γίνει στο νέο γήπεδο».

Παράλληλα, απάντησε και σε ερώτηση για την μετοχική σύνθεση της εταιρείας «Dimera» και το ομολογιακό δάνειο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως μόνο μέλη της οικογένειας του μεγαλομετόχου αποτελούν την σύνθεση της εταιρείας.

Όπως υποστήριξε, ο λόγος που έγινε η ταμειακή διευκόλυνση από την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη ήταν τεχνικοί και μπορεί να μετοχοποιηθεί ανά πάσα στιγμή μέχρι το 2021, όταν και λήγει το ομολογιακό δάνειο.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους