Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νίκησε και ελπίζει η εθνική - Τα σενάρια πρόκρισης στα μπαράζ για το Μουντιάλ

Τι περιμένει η εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου μετά τη νίκη με 1-2 επί της Κύπρου στη Λάρνακα

Ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 έμεινε η εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου, που νίκησε με 1-2 την Κύπρο στη Λευκωσία.

Με τη νίκη στο ΓΣΠ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επανήλθε στην 2η θέση του 8ου ομίλου και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες του για να βρεθεί στα μπαράζ του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Αυτό που απομένει είναι να νικήσει και το βράδυ της προσεχούς Τρίτης (10/10) το Γιβραλτάρ επί ελληνικού εδάφους και να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων (ιδιαίτερα αυτά του επόμενου διήμερου, 8 και 9/10) για να μάθει εάν θα βρεθεί στα μπαράζ ή, όχι (ως χειρότερη δεύτερη).

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την εθνική, καθώς στο 18΄ οι Κύπριοι πήραν προβάδισμα με το πλασέ του Σωτηρίου βάζοντας δύσκολα στην Ελλάδα. Το συγκρότημα του Μίχαελ Σκίμπε αντέδρασε άμεσα. Αρχικά με το πλασέ του Μήτρογλου στο 24΄(1-1), ενώ στο 26΄ με την κεφαλιά του Τζιόλη έφερε τα πάνω κάτω και προηγήθηκε.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε δυνατά με σκοπό να «καθαρίσει» το ματς, αλλά στάθηκε άτυχη σε τρεις περιπτώσεις. Στο 48΄ με την κεφαλιά (άουτ) του αμαρκάριστου Τοροσίδη, στο 51΄ με το αδύναμο τελείωμα του Μήτρογλου απέναντι από τον Παναγή, ενώ η κορυφαία ευκαιρία της «γαλανόλευκης» σημειώθηκε στο 57΄ με το δοκάρι να μην επιτρέπει στον Μάνταλο να πανηγυρίσει.

Μετά το 60΄ ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας έπεσε κατακόρυφα, γεγονός που έφερε τους Κύπριους πιο κοντά στην περιοχή του Καρνέζη, ωστόσο, οι παίκτες του Σιμόν ήταν εντελώς ακίνδυνοι.

Τα σενάρια

Τα σενάρια που υπάρχουν και ευνοούν την «γαλανόλευκη» είναι τρία, έτσι ώστε να μην είναι εκείνη η χειρότερη δεύτερη των προκριματικών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν η Ελλάδα επικρατήσει του Γιβραλτάρ, τότε θα φτάσει στους 19 βαθμούς. Αφού αφαιρεθούν οι 6 από τα ματς με την ουραγό ομάδα του 8ου γκρουπ θα φτάσει στους 13 στην ειδική βαθμολογία των δεύτερων. Αυτό που θα περιμένει μετά είναι τα ακόλουθα σενάρια:

1. Να μη νικήσει η Σκωτία μέσα στη Σλοβενία. Οι Σκοτσέζοι παίζουν την πρόκριση, αλλά και οι Σλοβένοι έχουν κίνητρο μιας και έχουν ελπίδες, σε περίπτωση που δεν νικήσει η Σλοβακία τη Μάλτα.

2. Να μην υπάρξει νικητής στο ματς, Ουαλία-Ιρλανδία. Αν δε γίνει αυτό, η Ελλάδα θέλει νίκη των φιλοξενούμενων. Σε μια τέτοια περίπτωση κι εφόσον δεν ευοδωθεί κάποιο από τα άλλα σενάρια η θέση των μπαράζ θα παιχτεί στη διαφορά τερμάτων.

3. Να μην υπάρξει νικητής στο ντέρμπι Ουκρανία-Κροατία. Και οι δύο ομάδες με ισόπαλο αποτέλεσμα θα μείνουν εκτός Μουντιάλ, οπότε θεωρητικά αυτό είναι το λιγότερο δυνατό σενάριο (ισοπαλία). Η Κροατία γιατί θα γίνει εκείνη η χειρότερη δεύτερη των ομίλων, η Ουκρανία διότι θα μείνει τρίτη στον όμιλό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ