Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιβάν Σαββίδης: Η νέα Τούμπα, το καλύτερο μέρος στη Θεσσαλονίκη! (Video)

Χειμαρρώδεις ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ άνοιξε το γραφείο του στο PAOK TV

Ο Ιβάν Σαββίδης άνοιξε το γραφείο του στην κάμερα του PAOK TV και σε μια μίνι συνέντευξη του έκανε την ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει, τις αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου, τον στόχο του πρωταθλήματος, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στο νέο Έτος και το τι περιμένει από την ομάδα.

Μιλώντας για την εικόνα του πρωταθλήματος και την εικόνα του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Πρώτη φορά ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα, μετά από δραστική κατάρριψη του συστήματος. που για δεκάδες χρόνια κυβερνούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πώς βλέπουμε κανονικό ποδόσφαιρο. Κάθε αγωνιστική μπορεί να αλλάξει τις πέντε πρώτες θέσεις. Δε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που οι ομάδες τελείωναν τον πρώτο γύρο με 32, 31 ή 30 βαθμούς. Κάθε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την κορυφή, κάθε αγωνιστική μπορεί να κρίνει τον πρωταθλητή. Όλα είναι έντονα για εμάς. Δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς, εκεί που πρέπει να τους κερδίζουμε.  Από την άλλη όμως το ποδόσφαιρο κερδίζει την εμπιστοσύνη. Ακολουθούμε το σωστό δρόμο.

Αν με ρωτήσει κανείς αν μετανιώνω που κάλεσα υπό τις σημαίες του ΠΑΟΚ, όσους δεν ήταν αδιάφοροι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την τύχη του, θα πω πώς όχι δεν μετανιώνω. Και σήμερα παλεύω εναντίον του κάθε ενδεχόμενου συστήματος γιατί το σύστημα είναι ολέθριο και το μόνο σύστημα που μπορεί να υπάρχει είναι το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τα ενδιαφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να γίνει πρωταθλητής μέσα σε αυτές τις συνθήκες θα είμαι πολύ χαρούμενος. Αν όχι, αυτή είναι η μοίρα και πρέπει να τη δεχτούμε. Σε κάθε περίπτωση εγώ βάζω ως μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα και θα ζητάω από όλη την ομάδα τον τίτλο του πρωταθλητή. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε ως πρωταθλητές. 'Όταν γκρεμίζεται ένα σύστημα, τα συντρίμμια του σπάνε και προσπαθούν να διαταράξουν την ισορροπία μας και δεν καταφέρνουμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά. Για κάποιους υπάρχουν απώλειες και για κάποιους οφέλη.

Στο ποδόσφαιρο χάσαμε βαθμούς τους οποίους τους υπολογίζαμε. Ίσως τους σπαταλήσαμε. Αυτό έγινε σαν αποτέλεσμα κάποιων αποφάσεων στην αρχή της σεζόν που δεν ήταν σωστές. Είχαμε το θάρρος να διορθώσουμε τα πράγματα να κάνουμε κάποιες αλλαγές και θα έλεγα ότι σήμερα το ρόστερ της ομάδας, όπως και των διοικητικών στελεχών είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Είναι ένα δυνατό ρόστερ, ένα ρόστερ πρωταθλητών. Μόνο εμείς μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές και να εκπροσωπούμε άξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός θα είναι ο κυρίαρχος στόχος στον επόμενο γύρο».

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μίλησε και για την αίσθηση που του αφήνει το 2017, μια χρονιά όπου ο «Δικέφαλος» κατέκτησε πανάξια το κύπελλο Ελλάδας, όπως είπε: «Από τη μία πλευρά αυτή η χρονιά ήταν ενδιαφέρουσα γιατί έγινε η κατάρριψη του συστήματος. αλλά από την άλλη η μεγάλη χαρά που μας έφερε η κατάκτηση του Κυπέλλου και εμείς το κατακτήσαμε και θέλω να το πιστέψετε. Κοιτώντας στα μάτια σας λέω ότι το κερδίσαμε πανάξια. Κανείς δε μας το χάρισε, κανείς δε μας βοήθησε. Είναι ανοησίες ορισμένων για να καλύψουν τις αδυναμίες τους. Υπάρχουν δύο πράγματα που με στεναχώρησαν υπερβολικά. Το πρώτο ήταν να είμαι μάρτυρας μίας άδειας Τούμπας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Βλέποντας αυτή την εικόνα της άδειας Τούμπας εγώ σκεφτόμουν αν είναι σωστές οι μέθοδοι και οι πράξεις που διαμορφώνονται και από το υπουργείο Αθλητισμού και την Ομοσπονδία μεταξύ άλλων. Χρειαζόμαστε τέτοιο ποδόσφαιρο που εξασφαλίζει άδειες κερκίδες στην Τούμπα; Για ποιον παίζουμε; Για ποιο λόγο να παίζουμε επιθετικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο μπροστά σε άδειες κερκίδες σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο; Αυτή ήταν μία περίοδος βαθιών σκέψεων. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση να μην επιτρέψουμε την εσωτερική καταστροφή και την ανισορροπία μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και της ομάδας των στελεχών. Δε μπορούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να δεχόμαστε την τιμωρία. Δε μπορούμε να παίζουμε άσχημο ποδόσφαιρο και να προκαλούμε αυτές τις τιμωρίες. Πρέπει να υπάρχει αρμονία. Τότε το αποτέλεσμα θα είναι εξασφαλισμένο. Τότε θα λέμε ότι γίναμε μαζί πρωταθλητές. Σήμερα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει και πώς να αποτρέψουμε τέτοιες άδειες κερκίδες στο δεύτερο γύρο και τι δουλειά πρέπει να γίνει μεταξύ μας για να υπάρχει μεγαλύτερη ειλικρίνεια».

Και είμαι πολύ χαρούμενος που το PAOK TV με την επίσκεψη στο γραφείο μου θα προσπαθήσει να ακούσει από την πρώτη πηγή τι με απασχολεί, τι σκέφτομαι, τι θα ήθελα, ποιες είναι οι προοπτικές. Εμείς μπορούμε και θα χτίσουμε καινούργια Τούμπα. Θα εκπροσωπήσει τη Βόρεια Ελλάδα και θα είναι το καλύτερο μέρος στη Θεσσαλονίκη. Αλλά δεν θα ήθελα να είναι άδεια. Και όταν βλέπεις άδεια Τούμπα αναρωτιέσαι, αν υπάρχει λόγος να χτίσεις τη καινούργια για να είναι και πάλι άδεια. Αν θα έχουμε άδεια Τούμπα αγωνιστική παρά αγωνιστική, μετά από κάθε τρεις αγωνιστικές, τότε για ποιο λόγο να επενδύσουμε δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια σε ένα νέο, όμορφο ναό που θα έρχονται άνθρωποι και θα βλέπουν ερείπια και κενό. Με απασχολεί αυτό βέβαια και λίγο με στεναχωρεί. Με στεναχωρεί η Ελληνική πραγματικότητα. Ήμουν σοκαρισμένος όταν ανακάλυψα για τον εαυτό μου την Ελληνική πραγματικότητα. Πως συσπειρώθηκαν όλοι αυτοί για να μας στερήσουν τη χαρά. Εμείς κατακτήσαμε το Κύπελλο και αυτοί συγκεντρώθηκαν στο να μας στερήσουν τη χαρά. Και εγώ αναρωτιέμαι, γιατί; Γιατί για δεκάδες χρόνια το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην περιφέρεια δεν μπορούσε να ενωθεί να στερήσει τους Αθηναίους τη χαρά; Για δεκάδες χρόνια αυτοί κέρδιζαν. Κύπελλα, πρωταθλήματα. Κάποτε με αλήθεια, κάποτε όχι. Δεν έχει σημασία. 

Πως συσπειρώθηκαν στη μάχη εναντία στη χαρά μας. Και σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να μας ευχηθώ το νέο έτος δύναμη, δύναμη της ψυχής, σοφία, φυσικές δυνάμεις, υπομονή να περάσουμε και αυτό. Είναι μεγάλη μας ΠΑΟΚτσήδικη νίκη. Έχουν καταλάβει ξεκάθαρα ότι δεν θα μπορέσουν να μας πολεμήσουν ξεχωριστά. Δεν υπάρχει καμιά δύναμη σήμερα που θα μπορούσε να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ χώρια. Και το λέω αυτό μπροστά στην οθόνη. Δεν υπάρχει καμιά δύναμη στην Ελλάδα που να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ. 

Άλλο πράγμα, αν θέλω χρησιμοποιήσω όλη μου τη δύναμη ή όχι. Προς το παρών δεν το θέλω. Θέλω όλα να κυλάνε ομαλά, ήρεμα, κανονικά. Αυτοί που καταλαβαίνουν θα καταλάβουν και αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν, καλύτερα να μην ζοριστούν σε αυτή την κατεύθυνση». 

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα ήθελα βέβαια να πω χρόνια πολλά σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, τον Ελληνικό λαό. Θα επιτρέψω στον εαυτό μου να πω χρόνια πολλά σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ και να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα. Να ευχηθώ πρώτα από όλα να σκεφτούμε για μια στιγμή: τη γέννηση του Χριστού, τη ζωή του Χριστού, την Ανάσταση του. Και όλα αυτά για να μπορέσουμε εμείς να γίνουμε πιο ανθρώπινοι, πιο σωστοί, πιο σοφοί. Για να μπορέσουμε, θα έλεγα, πιο μεγαλόψυχα και ευτυχισμένα να ζήσουμε αυτή τη διαδρομή μας πάνω στη γη. Εύχομαι ειλικρινά μετά τα Χριστούγεννα και με την έναρξη του νέου έτους να "μολυνθεί" όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, κυριολεκτικά και με ευχάριστη έννοια, με το "μικρόβιο" του πρωταθλητή. Μετά τα Χριστούγεννα και με την έναρξη του νέου έτους πρέπει να πούμε: εμείς και κανένας άλλος. Μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να εκπροσωπήσουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ. Και σαφώς πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για ότι κάνουμε. 

Πρέπει με το δικό μας παράδειγμα να δείξουμε ότι όλα ανήκουν στο παρελθόν. Δεν μπορούμε σήμερα να φαινόμαστε ως ο ΠΑΟΚ που ήταν στην αντιπολίτευση και μόνο με την επιθετικότητα του έστρεφε την προσοχή προς αυτόν. Σήμερα είναι ξεκάθαρα για όλους, από την Ευρώπη μέχρι τον κάθε φίλαθλο οποιαδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας, ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να λέει και να πράττει και ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για δράσεις. Για άλλη μια φορά θέλω να πω πόσο ευτυχισμένος είμαι που μπορώ να κατατάσσω τον εαυτό μου στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ και να διεκδικώ το ρόλο του αρχηγού της οικογένειας. Λυπάμαι πολύ ότι λόγω των τελευταίων γεγονότων έρχομαι όλο και πιο σπάνια και παρακαλώ το Θεό να με κρατήσει μακριά από σκέψεις που με απασχολούν το τελευταίο καιρό. Το πιο δύσκολο πράγμα για έναν άνθρωπο είναι μάλλον το στοιχείο της απογοήτευσης. Δεν θα ήθελα να απογοητευτώ από την Ελληνική πραγματικότητα. Εσείς ακούτε τα πάντα. Ότι ακούτε είναι σπασμοί των ανθρώπων που βαδίζουν προς το τέλος. Θέλω να είμαι ειλικρινείς και να πω σε οποιονδήποτε που μπορεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ενδιαφέρεται για ότι γράφουν, τι λένε και τι κάνουν. Είμαι ειλικρινής απέναντι σας. Και αυτές τις ανοησίες που βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. 

Είμαι ένοχος, αν μπορώ να πω ενοχή, για ένα πράγμα: ότι εγώ αγαπάω υπερβολικά τον ΠΑΟΚ, τον ελληνικό λαό, αγαπάω τον Πόντιο Ελληνισμό. Είμαι περήφανος που είμαι Πόντιος Έλληνας με χάρισμα, νοοτροπία και χαρακτήρα Πόντιου Έλληνα. Κλείνοντας θέλω να πω το εξής. Να είστε ευτυχισμένοι. Να είστε ευτυχισμένοι και να απαντάτε στις προκλήσεις και τα χτυπήματα με αξιοπρέπεια. Εμείς οι Πόντιοι Έλληνες, οι Έλληνες της Διασποράς έχουμε μάθει να πεθαίνουμε όρθιοι και να μην πέφτουμε στα γόνατα. Σας εύχομαι ειλικρινά να μην πέφτετε στα γόνατα. Θα πέφτουμε και θα σηκωνόμαστε αλλά πρέπει να προσπαθούμε, να πέφτουμε στο ένα γόνατο και να μην πέσουμε εντελώς. Καλά Χριστούγεννα, καλή νέα χρονιά και να μας δώσει ο Θεός κουράγιο να νιώθουμε πάντα την παρουσία του. Ευχαριστώ».

Δείτε το βίντεο του PAOK TV και όλα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι είπε για την αναβάθμιση από
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας