Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημοσκόπηση: Τι πιστεύει ο κόσμος για τη διακοπή στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία ierax analytix

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία έρευνας και ανάλυσης ierax analytix σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα οποία οδήγησαν στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 2 στους 3 συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή κ. Κομίνη να διακοπεί το ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την Κυριακή 11/03. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής το ποσοστό ανεβαίνει στο 80%! Αντίθετα, στους κατοίκους Κεντρικής Μακεδονίας φτάνει στο 45%.

Σχετικά με τη διακοπή επ’ αόριστο του πρωταθλήματος υπάρχει σχεδόν απόλυτη ισορροπία καθώς το 48% συμφωνεί και το 49% διαφωνεί. Εντονότερη είναι η παραπάνω στάση στις ηλικίες 30-50, καθώς το ποσοστό αυτών που συμφωνούν με την οριστική διακοπή αγγίζει το 53%. Ένα 3% των συμμετεχόντων στην έρευνα αρνήθηκε να δώσει κάποια απάντηση.

Όσον αφορά ερώτηση πολλαπλών επιλογών για το ποιοι πρέπει να ασχοληθούν με στόχο την βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος, οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες (FIFA, UEFA) έρχονται πρώτες στις απαντήσεις των ερωτώμενων, με 36%, ακολουθεί η κυβέρνηση με 16%, οι ομάδες ξεχωριστά με 16% και η ΕΠΟ με 14%. Ένα 8% δε θεωρεί πως μπορεί κάποιος να σώσει την κατάσταση ενώ 47% θέλουν όλοι οι παραπάνω θεσμοί να δουλέψουν μαζί για τη βελτίωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος!

Το 79% των ερωτώμενων πιστεύει πως τα τελευταία χρόνια η πολιτική και το ποδόσφαιρο έχουν αρχίσει να εφάπτονται/καλύπτονται/συνεργάζονται. Η άποψη αυτή είναι εντονότερη στους νέους ηλικίας κάτω των 29 ετών σε ποσοστό 82%. Ένα 16% δε βλέπει σχέση μεταξύ πολιτικής και ποδοσφαίρου, ενώ 5% αρνήθηκε να απαντήσει.

Τέλος, 26% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως έχουν αποκτήσει εισιτήριο διαρκείας για τη φετινή χρονιά ενώ 72% απάντησε πως δεν έχει. Μεγαλύτερο το ποσοστό στην Κεντρική Μακεδονία καθώς 1 στους 3 ερωτώμενους έχει αγοράσει εισιτήριο διαρκείας.

Η έρευνα της ierax analytix, διεξήχθη ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας (http://ierax.gr) και των social media, στο διάστημα 12-13 Μαρτίου 2018. Συνολικά συμμετείχαν 823 άτομα κυρίως άνδρες από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας , ηλικίας 18 ετών και άνω. Η ierax analytix είναι εταιρεία έρευνας και ανάλυσης αγοράς από την Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί