Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

"Χ" - μισή άνοδος για τον ΑΡΗ στην Πάτρα!

Ο Ντούνης ισοφάρισε στο 88' σε 1-1 και ο Άρης "δραπέτευσε" με την ισοπαλία από την Πάτρα

Συγκλονιστική ατμόσφαιρα και... sold out έβαλαν τις βάσεις για τη διεξαγωγή ενός πολύ σημαντικού παιχνιδιού, αυτό ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Άρη. Οι γηπεδούχοι έδωσαν ρυθμό στον αγώνα με το γκολ που πέτυχαν πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ωστόσο, ο Άρης αποδείχθηκε μέχρι τέλους... σκληρό καρύδι. Στο 88΄ο Ντούνης χάλασε το πάρτυ της Παναχαϊκής και με το 1-1 διατηρήθηκε η διαφορά των επτά βαθμών υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League και μπροστά στο ένθερμο κοινό της Πάτρας, Παναχαϊκή και Άρης μπήκαν «μουδιασμένα» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ψάχνοντας να βρουν τα πατήματα τους, με τις δυνατές μονομαχίες να χαρακτηρίζουν τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα, ήρθε στο 22ο λεπτό, όταν ο Μπούρμπος προωθήθηκε από τα δεξιά, γυρνώντας την μπάλα στον Παυλίδη, ωστόσο ο επιθετικός του Άρη δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και να φανεί απειλητικός.

Όταν όλα έδειχναν 0-0 «μίλησε» ο Ελευθεριάδης

Με το 0-0 να είναι το επισφράγισμα των προσπαθειών ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και τον χρόνο να κυλά αντίστροφα για το ημίχρονο, η Παναχαϊκή με τον Χρήστο Ελευθεριάδη, άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, στέλνοντας τους Πατρινούς με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Φωτάκης, με ωραία ατομική ενέργεια στο 43ο λεπτό σούταρε με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει ασταθώς, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Χρήστος Ελευθεριάδης, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στις κερκίδες του γηπέδου της Αγυιάς.

Το γκολ του Έλληνα εξτρεμ, άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, στέλνοντας τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα, σε ένα ημίχρονο που δεν είχε τις ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στις εστίες των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Άρη να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και τους παίκτες της Παναχαϊκής να «ψάχνουν» το δεύτερο γκολ κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Η αστοχία των γηπεδούχων, ωστόσο, με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα, έκανε... βαριά τα πόδια των παικτών της Παναχαϊκής, με τον Άρη λίγο πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Ντούνης του έδωσε το... φιλί της ζωής

Συγκεκριμένα, στο 88ο λεπτό ο Μάρκος Ντούνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βρονταρά, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο πάγκος του Άρη πανηγύρισε έξαλλα την επίτευξη του γκολ από τον Ντούνη, όμως, στα τελευταία λεπτά του αγώνα υπήρξε μεγάλη ένταση από τους παίκτες των δύο ομάδων.

«Ροντέο» το ματς

Όλα ξεκίνησαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους παίκτες να συμπλέκονται στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις αποβολές του Ντάσιου για την Παναχαϊκή και του Μπαστακού του Άρη, ενώ ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε και ο Βαλεριάνος, αντικρίζοντας την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή της αναμέτρησης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος (67′ Μπουτζίκος), Ντάσιος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Φωτάκης, Φουρλάνος (59′ Γκίνο), Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Στεργίδης, Αργυρόπουλος (79′ Μουστακόπουλος), Μωραΐτης.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου (83′ Μπαστακός), Μουμίν, Κάσσος, Παυλίδης (58′ Ντούνης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος (75′ Πασάς).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί