Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΡΗΣ: Νίκησε και επιστρέφει στην Superleague - 15.000 κόσμος στο γήπεδο!

Ο Άρης εξασφάλισε ουσιαστικά με τη σημερινή νίκη την επάνοδό του στην Superleague αφού χάνει την άνοδο μόνο αν… δεν κατέβει στο γήπεδο

Νίκη... ανόδου πέτυχε ο Αρης στο "Κλεάνθης Βικελίδης αφού κέρδισε με 1-0 τη Δόξα Δράμας μπροστά σε πάνω από 15.000 οπαδούς του που έκαναν "προθέρμανση" για τη μεγάλη κατηγορία από την οποία και λείπουν! Έτσι ο Άρης αποσπάστηκε 13 βαθμούς από την 3η Παναχαϊκή και πλέον το μόνο που απομένει είναι να κλειδώσει και... μαθηματικά την επιστροφή του στη Super League. 

Στο καλύτερο φετινό του εντός έδρας ημίχρονο ο Αρης, κατάφερε πολύ νωρίς να ανοίξει το σκορ και να πάρει προβάδισμα με τον αρχηγό του Γιώργο Δεληζήση, μόλις στο 4' με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πλατέλλα να νικάει τους πάντες στον "αέρα" και να κάνει το 1-0. 

Το γκολ αυτό έδωσε... ψυχολογία στους "κίτρινους" που έψαξαν και έβγαλαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ. 

Κύριος εκφραστής των περισσοτέρων προσπαθειών ήταν ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, όμως στην τελική του προσπάθεια δεν είχε την σωστή επιλογή με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το 1-0. 

Πιο χαρακτηριστική του ευκαιρία ήταν αυτή 17' όταν ο Βούρας έδιωξε με υπερένταση το σουτ του σε κόρνερ. 

Η Δόξα που συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια δεν μπόρεσε να πιάσει την απόδοση που είχε, είχε μία καλή στιγμή, η οποία παραλίγο να τις χαρίσει και την ισοφάριση, όταν με κεφαλιά ο Κουσκουνάς στο 42' έστειλε την μπάλα προς το βάθος της εστίας του Αναγνωστόπουλου, όμως πριν αυτή περάσει τη γραμμή ο Μπούρμπος σαν "από μηχανής Θεός" την απομάκρυνε.

Αλλαξε άρδην το σκηνικό του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο με τη Δόξα Δράμας να ανεβάζει στροφές, τον Αρη να χάνει μέτρα στο γήπεδο, με τους Δραμινούς να φτάνουν σε δύο περιπτώσεις κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά με τον Μπαϊκαρά στο 58' να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα να καταλήγει άουτ και στο 61' ο Κουσκουνάς που δεν φάνηκε πολύ στο παιχνίδι λίγο πριν γίνει επικίνδυνος "κόπηκε" από τον Δεληζήση.

Ο Αρης που σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου δεν κατάφερε να αλλάξει την κακή εικόνα του, κράτησε το 1-0, χάνοντας και μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Χαντί στο 76', με τη Δόξα, παρά την βελτιωμένη εικόνα της να μην μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση, χάνοντας ευκαιρία να πάρει βαθμό στο "Κλεάνθης Βικελίδης", με τον Αρη παράλληλα να βάζει στοπ στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων που είχαν οι Μαυραετοί.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Πασάς (57' Χαντί), Πλατέλλας (82' Κάσσος), Ντούνης (86' Μπαργκάν), Διαμαντόπουλος. 

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογου): Βούρας, Οστοϊτς, Σπυρόπουλος (71' Στεφάνοβιτς), Πεταυράκης, Ματσούκας, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Κουσκουνάς (64' Κάσες), Μπαϊκαρά, Τζόκιτς (77' Καπνίδης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ