Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ – Πρωτάθλημα στην ΑΕΚ

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ έμεινε ως είχε

Απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσεων στο σύνολό της η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την τιμωρία της στον αγώνα της Τούμπας με την ΑΕΚ. Με την εξέλιξη αυτή, η Ένωση διασφαλίζει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αν και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει δικαίωμα προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή επικύρωσε στο σύνολό της την απόφαση που είχε λάβει το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, αναφορικά με τη διακοπή του ντέρμπι της Τούμπας, για την 25η αγωνιστική της Super League (11 Μαρτίου). Ετσι, το ματς κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ΑΕΚ, από τον ΠΑΟΚ αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και επιπλέον δύο βαθμοί από το επόμενο, ενώ παραμένει και ο αποκλεισμός της έδρας του για τρεις αγωνιστικές και το πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ. Ως είχαν διατηρούνται και οι ποινές στα φυσικά πρόσωπα, ήτοι η τριετής απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, και η αντίστοιχη ποινή 90 ημερών στον τεχνικό διευθυντή του «Δικεφάλου του Βορρά», Λιούμπος Μίχελ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση.

Απέρριψε την έφεση 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 2) του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του MICHEL LUBOS του Michal Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας