Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Λαζαρίδης: «Χάρτινο πρωτάθλημα» - «Απαράδεκτο να ορίζεται ο πρωταθλητής»

Τι αναφέρει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την τιμωρία του ΠΑΟΚ

Για «χάρτινο πρωτάθλημα» κάνει λόγο ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδης, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και το ότι ο νικητής του πρωταθλήματος κρίθηκε από δικαστική απόφαση.

Ο κ. Γεωργιάδης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, λέγοντας ότι «έχει ταυτιστεί με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου τις Μακεδονίας», ενώ υποστηρίζει ότι «δικαιώνεται ο κ. Σαββίδης που είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια: και την Barcelona να φέρω στο Ελληνικό πρωτάθλημα τίτλο δεν θα μπορέσω να πάρω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λαζαρίδη με τίτλο «Ένα ‘χάρτινο’ πρωτάθλημα», έχει ως εξής:

Δυστυχώς ο φόβος που είχα εκφράσει, κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ στον αρμόδιο Υπουργό, το ότι θα επαναληφθεί το φαινόμενο να κρίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους, επαληθεύτηκαν σε βαθμό όμως όχι απλά να καθορίζεται η τύχη ενός αγώνα, αλλά ο τίτλος του πρωταθλητή.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αυτή η σύμπτωση οδηγεί και στην απόφαση για τον τίτλο του πρωταθλητή να βγει μέσα από τις δικαστικές αίθουσες. Ο πρωταθλητής κρίνεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, είναι ο καθρέπτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Είναι απαράδεκτο με πράξεις – μεθοδεύσεις και περίεργες συμπτώσεις ο τίτλος του πρωταθλητή να ορίζεται και όχι να κερδίζεται.

Είδαμε όλο αυτό το διάστημα μέχρι και πριν την ανακοίνωση της επιτροπής απόφασης της ΕΠΟ, ανακοινώσεις-δηλώσεις παραγόντων και “παραγόντων” του ποδοσφαίρου στα ΜΜΕ που επιτείνουν την αναξιοπιστία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και υποδαυλίζουν την βίαιη οπαδική αντιπαράθεση, που ανάγκασαν μέχρι και την ένωση εισαγγελέων Ελλάδος να προβεί σε ανακοίνωση εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της.

Είδαμε μέχρι και το κρατικό κανάλι με περίσσια σπουδή και βιασύνη να κάνει αφιέρωμα στον “πρωταθλητή” Ελλάδος στο ποδόσφαιρο χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Είδαμε στο final 4 του κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ ανδρών στην Ρόδο, να διεξάγονται οι αγώνες των ημιτελικών χωρίς τους φιλάθλους των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ – Ηρακλή) αλλά μόνο με παρουσία φιλάθλων της Αθήνας (ΟΣΦΠ-ΠΑΟ). Ακούσαμε με τα αυτιά μας αισχρά αντεθνικά συνθήματα κατ’ επανάληψη, μέσω της τηλεόρασης. Πού ήταν οι παρατηρητές οι διαιτητές και οι παράγοντες της ομοσπονδίας; Η σιωπή και η απραξία τους δείχνει την συνενοχή και την αποδοχή των αισχρών συνθημάτων κατά της Β. Ελλάδος στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ. Εν γνώσει τους έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους όλους τους κανονισμούς.

Καλώ όλους τους Μακεδόνες Βουλευτές όλων των κομμάτων σε πανστρατιά, γιατί η έως τώρα σιωπή τους βλέπουμε που οδήγησε την κατάσταση. Παλαιότερα παίρνανε τα παιχνίδια και τους τίτλους με την βοήθεια της διαιτησίας, φέτος δεν χρειάστηκε καν να ιδρώσουν τις φανέλες τους, βρέθηκε ο τρόπος να έρχονται και να παίρνουν αποτελέσματα χωρίς καν να αγωνίζονται. Δικαιώνεται ο κ. Σαββίδης που είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια : και την Barcelona να φέρω στο Ελληνικό πρωτάθλημα τίτλο δεν θα μπορέσω να πάρω.

Ως κυβέρνηση είχαμε την ιερή υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο, να σταματήσουμε κάθε πράξη βίας και να δείξουμε στους νέους ότι για να κερδίσεις κάτι στην ζωή το κερδίζεις μόνο με προσωπικό αγώνα και όχι μέσα σε δικαστικές αίθουσες ή σκοτεινές διαδρομές ή με περίεργες συμπτώσεις. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα όταν έλεγα στον Υπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, ότι έχει ταυτιστεί με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου τις Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τριαντόπουλος: Έχουν καταβληθεί 260 εκατ. ευρώ από την κρατική αρωγή σε 3 χρόνια
«Eίναι η πρώτη φορά που δίδονται χρήματα σε τέτοιο βαθμό τα τελευταία 30 χρόνια» δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Τριαντόπουλος: Έχουν καταβληθεί 260 εκατ. ευρώ από την κρατική αρωγή σε 3 χρόνια