Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απ. Τσόχλας: «Παίζουμε πλέι οφ, δε γίνεται να μην επιστρέψω!»

Αυταπάρνηση από τον παίκτη του ΠΑΟΚ, που ζήτησε να χρησιμοποιηθεί αν και αποχώρησε με τραυματισμό

Σκηνικό αυταπάρνησης και... αρρωστημένης λατρείας για το περιβάλλον, το οποίο αποτελεί τη μισή του ζωή. Τέτοιο που δε συναντά εύκολα κανείς σε επαγγελματία αθλητή, όταν διακυβεύεται άμεσα η αγωνιστική του ακεραιότητα. Πρωταγωνιστής, ο Απόλλων Τσόχλας, ελάχιστα λεπτά μετά την αναγκαστική αποχώρησή του από το παρκέ του PAOK Sports Arena, ύστερα από τον τραυματισμό που υπέστη στη διάρκεια της πρώτης αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το βράδυ της Τετάρτης (16/5), για την προημιτελική φάση των πλέι οφ της Basket League.

Ο πόιντ γκαρντ του «Δικεφάλου του Βορρά» βρέθηκε στο έδαφος, στο 17' της μάχης, σε επίθεση της Ενωσης, με τους διαιτητές να αφήνουν τη φάση να εξελιχθεί, χωρίς να σφυρίξουν διακοπή και τον Ντούσαν Σάκοτα να σκοράρει, με τρίποντο (σ.σ. 33-39), έχοντας πεσμένο μπροστά του τον Τσόχλα!

Ο δεύτερος τη τάξει αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν διαμαρτυρήθηκε. Σηκώθηκε, με εμφανή ενόχληση στο αριστερό γόνατό του, έμεινε στο ματς, αντικαταστάθηκε, όμως, ένα λεπτό αργότερα, από τον Δημήτρη Κατσίβελη, καθώς δε γινόταν να συνεχίσει να παίζει.

Αφησε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου κουτσαίνοντας και ομολόγησε, στην πορεία, έχοντας... πάνω από το κεφάλι του το ιατρικό επιτελείο των «ασπρόμαυρων», πως ένιωθε το γόνατό του να «φεύγει». Στη σαφή υπόδειξη, ωστόσο, που του έγινε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου στο παιχνίδι, διότι η ζημιά στο πόδι του μπορεί να είναι σοβαρή, ο Τσόχλας απάντησε αποστομωτικά: «Παίζουμε πλέι οφ, δε γίνεται να μην επιστρέψω!», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα λόγια του, βέβαια, ορθώς δεν εισακούστηκαν! Παρακολούθησε το υπόλοιπο του πρώτου προημιτελικού, με αγωνία, από τον πάγκο της ομάδας. Στήριξε με θέρμη τους συμπαίκτες του να φτάσουν στη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (σ.σ. 78-74) και περιμένει, πλέον, να υποβληθεί σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να φανεί το μέγεθος του προβλήματος το οποίο απέκτησε, ευελπιστώντας πως το αποτέλεσμα της εξέτασης θα εξαφανίσει την έντονη ανησυχία που, δεδομένα, υφίσταται στους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ για την κατάστασή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ