Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Βόμβα» ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Ντάριο Σρνα που έρχεται Τούμπα!

Ο ιστορικός αρχηγός της Σαχτάρ φέρεται κοντά σε συμφωνία

Ο Ντάριο Σρνα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο για 1 +1 χρόνια, με ετήσιες απολαβές 500.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το sdna.gr «σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ, συμφώνησε με τον μάνατζερ του έμπειρου ποδοσφαιριστή, προκειμένου ο Σρνα να συνεχίσει την καριέρα του και να... ρίξει αυλαία στα γήπεδα με την φανέλα του Δικεφάλου, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Όπως φαίνεται, στην υπόθεση αυτή ήταν θετικός και το μέλος της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ Γιώργος Σαββίδης, με τον παίκτη να αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Βάσει πληροφοριών, ο 36χρονος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο, με τις ετήσιες απολαβές του, να ανέρχονται στις 500.000 ευρώ καθαρά.

Ο Κροάτης αμυντικός την σεζόν 2017-18 βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό έως και τις 22 Αυγούστου. Ο Σρνα αποδέχθηκε την προσωρινή τιμωρία που του επιβλήθηκε από τις 22 Σεπτεμβρίου και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά με τη φανέλα της Σαχτάρ.

Ποιος είναι ο Ντάριο Σρνα

Ο Ντάριο Σρνα είναι Κροάτης ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός μέσος και δεξιός αμυντικός. Μέχρι πρόσφατα αγωνίζονταν στην ΦΚ Σαχτάρ Ντονέτσκ. Είναι αρχηγός τόσο στον σύλλογό του όσο και στην εθνική ομάδα μέχρι το 2016.

Ο Ντάριο Σρνα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Χάιντουκ Σπλιτ. Μαζί της κατέκτησε το Κύπελλο Κροατίας το 2000 και το 2003, καθώς και το Πρωτάθλημα Κροατίας το 2001. Συνολικά μέτρησε 83 συμμετοχές με τον δαλματικό σύλλογο προτού πάρει μεταγραφή, το 2003, για την ουκρανική ΦΚ Σαχτάρ Ντονέτσκ έναντι ποσού ύψους 1,2 εκατομμυρίων €.

Έγινε σύμβολο της ομάδας η οποία δεν σταμάτησε να προοδεύει με την πάροδο του χρόνου, με τον ίδιο να ανταμείβεται τελικά για την προσπάθειά του λαμβάνοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Παρέμεινε πιστός στον ουκρανικό σύλλογο παρά το έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του από, μεταξύ άλλων συλλόγων, την ΣΣ Λάτσιο και την Τσέλσι.

Η ΦΚ Σαχτάρ Ντονέτσκ κυριαρχεί στο ουκρανικό πρωτάθλημα στη διάρκεια της παρουσίας του έχοντας κατακτήσει συνολικά 6 τίτλους πρωταθλητή και 4 Κύπελλα Ουκρανίας.

Η σεζόν 2008-2009 σημαδεύτηκε από την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από την ομάδα του Ντονέτσκ.

Οι οπαδοί του συλλόγου του απένειμαν το βραβείο του καλύτερου τέρματος της σεζόν για το 2012, ένα σουτ στη κίνηση απέναντι στην Ντνίπρο.

Εθνική

Έλαβε την πρώτη του κλήση στις 20 Νοεμβρίου 2002 με την ευκαιρία μια αναμέτρηση απέναντι στη Ρουμανία (ήττα με σκορ 1-0). Πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την εθνική ομάδα σε μια αναμέτρηση απέναντι στο Βέλγιο (νίκη με σκορ 4-0) τον Μάρτιο του 2003 στα πλαίσια των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004. Στη διάρκεια της διοργάνωσης αυτής, ήταν αναπληρωματικός στις αναμετρήσεις απέναντι στην Ελβετία και την Αγγλία.

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, ο Σρνα κατέστη βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Πέτυχε συνολικά 5 τέρματα σε 9 αναμετρήσεις, αποτελώντας, τότε, τον πρώτο σκόρερ των προκριματικών. Ήταν αυτός που πέτυχε το τέρμα της πρόκρισης με πέναλτι στην αναμέτρηση του Ζάγκρεμπ απέναντι στην Σουηδία.

Τον Σεπτέμβριο του 2006, ο Σρνα τέθηκε προσωρινά εκτός εθνικής ομάδας λόγω νυχτερινής εξόδου του με τους συμπαίκτες του, Μπόσκο Μπάλαμπαν και Ίβιτσα Όλιτς.

Μετά από την εξαιρετική πορεία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 (η Κροατία απέκλεισε την Αγγλία επικρατώντας εκτός έδρας στο Γουέμπλεϊ), ο Σρνα, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτέλεσε μέρος της 23μελούς αποστολής των Κροατών για την τελική φάση της διοργάνωσης. Στις 12 Ιουνίου, σημείωσε το πρώτο τέρμα των Κροατών στη σημαντική τους νίκη (2-1) απέναντι στην Γερμανία, φαβορί της διοργάνωσης μαζί με την Ισπανία. Ήταν στη συνέχεια ο μοναδικός Κροάτης που ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι στην ήττα της εθνικής ομάδας στα προημιτελικά απέναντι στην Τουρκία (1-1 μετά από παράταση).

Μετά το πέρας της διοργάνωσης, αντικατέστησε τον Νίκο Κόβατς ως αρχηγό της ομάδας.

Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, ωστόσο η Κροατία δεν κατάφερε να προκριθεί από τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης απέναντι στα δύο μελλοντικά φιναλίστ: Ισπανία και Ιταλία.

Τον Φεβρουάριο του 2012, σημείωσε την εκατοστή του συμμετοχή με την Κροατία σε μία φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Νότια Κορέα. Πέτυχε ένα από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του (4-0).

Πηγές: sdna.gr, arenafm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους