Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία 1-0: Νίκη - πρόκριση με γκολ Σουάρεζ (VIDEO)

Νίκη πρόκριση για την Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη πήρε τη δεύτερη νίκη της, σε ένα τραγικό ματς ενάντια στη Σαουδική Αραβία. Ο Σουάρες ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ ενός αγώνα που έχει ξεχαστεί ήδη.

Στο πρώτο 45λεπτο - κακοποίηση του αθλήματος, η Celeste του Όσκαρ Ταμπάρες κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Λουίς Σουάρες στο 23ο λεπτό, μια εκτέλεση από κοντά έπειτα από κόρνερ του πολύπειρου Κάρλος Σάντσες και κάκιστη εκτίμηση της φάσης από τον τερματοφύλακα των Ασιατών, οι οποίοι είχαν σταθεί αρκετά καλά μέχρι εκείνο το σημείο, Μοχάμεντ Αλοβάις.

Ιστορικό σε κάθε περίπτωση γκολ από τον 31χρονο διεθνή επιθετικό της Ουρουγουάης (το 52ο στην 100η του εμφάνιση με το εθνόσημο - πρώτος ποδοσφαιριστής από την εν λόγω χώρα που σκοράρει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα - «έπιασε» στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον σπουδαίο Ντιέγο Φορλάν), αλλά πέραν τούτου τίποτα αξιοσημείωτο σε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα ακόμα και από τους περίπου 45.000 φιλάθλους που το παρακολούθησαν από κοντά.

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Λατινοαμερικανούς να μη θέλουν, τους Σαουδάραβες να μην μπορούν, τις αλλαγές των δύο προπονητών να μην φέρνουν «φρεσκάδα» στον αγωνιστικό χώρο και το 1-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Γάλλο διαιτητή Κλεμάν Τουρπέν, με τον Έντινσον Καβάνι να αστοχεί από κοντά στο 86ο λεπτό και χωρίς να βγει καν κίτρινη κάρτα!

Αν πάντως μείνουμε στο ότι η ουσία μετράει, η Ουρουγουάη εξασφάλισε μαθηματικά και... νωρίς νωρίς την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Μουντιάλ, «αγκαζέ» με την Ρωσία και με τον 71χρονο προπονητή της Όσκαρ Ταμπάρες να κάνει ένα εντυπωσιακό 4/4 σε προκρίσεις στην εν λόγω διοργάνωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης σεόλη τη...
Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη