Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μουντιάλ 2018: Τα πρώτα δύο ζευγάρια των 16 – Με 4 ματς σήμερα Τρίτη (26/6)

Γνωστά έγιναν τα πρώτα δύο ζευγάρια της φάσης των «16» του Μουντιάλ

Τα πρώτα δύο ζευγάρια των 16 για το Μουντιάλ είναι γνωστά από το βράδυ της Δευτέρας και αυτά είναι: Ουρουγουάη - Πορτογαλία και Ισπανία – Ρωσία. Μάλιστα, τα ζευγάρια προήλθαν μετά από τη συγκλονιστική εξέλιξη στις αναμετρήσεις του 2ου ομίλου το βράδυ της Δευτέρας με δύο τέρματα στην εκπνοή, όπου η Ισπανία ισοφάρισε το Μαρόκο (2-2 με το Μαρόκο), ενώ η Πορτογαλία δέχτηκε την ισοφάρισε από το Ιράν (1-1 με το Ιράν), χάνοντας στο τέλος την πρώτη θέση του ομίλου. Μάλιστα, νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Έτσι, το Σάββατο 30 Ιουνίου (21.00) στο Σότσι, η Ουρουγουάη που έκανε το 3/3 στον 1ο όμιλο (νίκησε 3-0 τη Ρωσία) θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, ενώ μια ημέρα αργότερα, την Κυριακή 1η Ιουλίου (17.00), η Ισπανία θα αναμετρηθεί με τη διοργανώτρια Ρωσία στο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Τα ματς για σήμερα Τρίτη είναι τα εξής:

Τρίτη 26/6 17:00: Δανία – Γαλλία (ΕΡΤ1 Luzhniki Stadium, Μόσχα)

Τρίτη 26/6 17:00: Αυστραλία – Περού (ΕΡΤ2 Fisht Stadium, Σότσι)

Τρίτη 26/6 21:00: Νιγηρία – Αργεντινή (ΕΡΤ1 Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Τρίτη 26/6 21:00: Ισλανδία – Κροατία (ΕΡΤ2 Rostov Arena, Ροστόβ)

Η βαθμολογία των δύο ομίλων

Ποια είναι τα πιθανά σενάρια

Στον 3ο όμιλο, η Γαλλία, με έξι βαθμούς, έφτασε στην κορυφή της ομάδας και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά θα χρειαστεί ένα βαθμό εναντίον της δεύτερης Δανίας (τέσσερις βαθμοί) στον τελευταίο τους αγώνα για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Η Δανία θα μπορούσε να τερματίσει πρώτη, δεύτερη ή τρίτη. Μια ήττα της Δανίας σε συνδυασμό με μια νίκη της Αυστραλίας επί του Περού, που δεν έχει κερδίσει ακόμα βαθμό, θα μπορούσε να δει τα Socceroos να γλιστρήσουν στην επόμενη φάση μέσα από τη διαφορά τερμάτων. Δεδομένου ότι η Δανία και η Αυστραλία ήρθαν ισόπαλες, θα μπορούσε η τύχη τους να κριθεί επίσης στο Fair Play. Η Αυστραλία, με τρεις κίτρινες κάρτες, έχει επί του παρόντος το πλεονέκτημα έναντι των Δανών, οι οποίοι έχουν τέσσερις. Το Περού έχει αποκλειστεί, αλλά θα τελειώσει το τρίτο με μια νίκη. Ο νικητής του 3ου ομίλου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του 4ου ομίλου.

Στον 4ο όμιλο όλα τα σενάρια είναι δυνατά. Η Κροατία έχει έξι βαθμούς, αλλά και οι άλλες ομάδες βρίσκονται ακόμη στο κυνήγι της πρόκρισης. Η Κροατία θα τερματίσει πρώτη με ισοπαλία ή νίκη με την Ισλανδία. Η Νιγηρία, με τρεις βαθμούς, θα εξασφαλίσει την συνέχεια με νίκη επί της Αργεντινής, που έχει ένα βαθμό, όπως και η Ισλανδία, που όμως παρουσιάζει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Μια ισοπαλία μπορεί επίσης να είναι αρκετή για τη Νιγηρία, ακόμη και αν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία, ανάλογα με τη διαφορά τερμάτων. Για να περάσει, η Αργεντινή πρέπει να νικήσει τη Νιγηρία, ενώ ελπίζει ότι η Ισλανδία θα χάσει ή θα φέρει ισοπαλία με την Κροατία. Εάν η Ισλανδία και η Αργεντινή κερδίσουν και οι δύο, για να περάσουν με τέσσερις βαθμούς, θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων. Η Ισλανδία πρέπει να κερδίσει για να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα, αλλά χρειάζεται και τα άλλα αποτελέσματα για να προχωρήσει. Ο νικητής του 4ου ομίλου θα αντιμετωπίσει την δεύτερη του 3ου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»