Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπάσκετ: Για το 5/5 κόντρα στο Ισραήλ σήμερα η εθνική

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019

Η εθνική ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον σημερινό (19:40) αγώνα με το Ισραήλ για την 5η αγωνιστική της πρώτης φάσης των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Στο ιστορικό «Γιάντ Ελιάου», όπως συνεχίζουν να το αποκαλούν οι Ισραηλινοί κι ας αλλάζει χορηγό και όνομα συχνά - πυκνά, με την εταιρία ασφαλίσεων «Μενόρα» να είναι αυτή την εποχή ο... νονός, η Εθνική θα επιδιώξει το 5/5 και ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της πρόκρισης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε για την νέα πρόκληση της εθνικής: «Τα παράθυρα πάντα είναι δύσκολα, αρχίζοντας και από τον τρόπο προετοιμασίας. Στην συγκεκριμένη φάση δεν είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση, υπάρχουν παιδιά με πολύ λίγο χρόνο ξεκούρασης, άλλοι που είχαν τελειώσει νωρίτερα και πρέπει να βρεθούμε σε ένα κοινό σημείο.

Είναι σημαντικό το 4/4 που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό και να νομίσουμε ότι έχουμε τελειώσει τη δουλειά μας. Απαιτείται να μπούμε σοβαροί και δυνατοί και στα δύο επόμενα παιχνίδια, απέναντι σε ομάδες που μόνο και από το γεγονός ότι παίζουν στην έδρα τους, θα τα δώσουν όλα για το κοινό τους και για το να μας νικήσουν.

Το Ισραήλ δεν το έχουμε δει αναλυτικά ακόμα, αλλά από τις πρώτες αναφορές του κόουτς και φυσικά τις εικόνες από το πρώτο ματς, πρόκειται για μια ομάδα που επιχειρεί να παίξει πάρα, μα πάρα πολύ γρήγορα. Θα στηριχτεί σε αυτόν τον ρυθμό και στον ενθουσιασμό για να βάλει και τον κόσμο μέσα στο παιχνίδι, θα παίξουν πολύ δυνατά κι εμεί πρέπει να εμφανιστούμε προετοιμασμένοι για ένα πολύ σκληρό παιχνίδι.

Το θετικό είναι ότι τα περισσότερα παιδιά είμαστε εδώ από το πρώτο παράθυρο μαζί, άρα και έχουμε κατανοήσει σε όλη την έκταση τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες αυτής της διαδικασίας. Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά πώς πρέπει να λειτουργήσουμε, το ότι πρέπει να μπαίνουμε πολύ γρήγορα σε μια διαδικασία ομάδας, να κάνουμε και μέσα στο ίδιο παιχνίδι πολύ γρήγορα συγκεκριμένα πράγματα, όλοι μαζί αλλά και ατομικά ο καθένας. Μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει, μακάρι να το κάνουμε και στα δύο επόμενα παιχνίδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»