Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΘΡΙΑΜΒΟΣ: Χρυσό στην κολύμβηση ο Μιχαλεντζάκης, «αργυρός» ο Σφαλτός!

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Δουβλίνου

To πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Δουβλίνου, είναι γεγονός. Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής SM8, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ, τόσο στον τελικό όσο και στον προκριματικό.

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, είχε επίδοση στον τελικό 2:25.42, καταρρίποντας το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στον πρωϊνό προκριματικό με 2:34.14. Το προηγούμενο ρεκόρ του αγωνίσματος, κατείχε ο Κωνσταντίνος Φύκας με 2:38.71 από τις 6 Φεβρουαρίου 2001 στην Στοκχόλμη.

Αυτό είναι το 2ο μετάλλιο για τον Μιχαλεντζάκη σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το πρώτο, ασημένιας απόχρωσης, το κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στα 100μ. πεταλούδα κατηγορίας S9.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Σφαλτός κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S6. Μετά το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο S6 πριν από δύο χρόνια στο Φουνσάλ της Πορτογαλίας, ο Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε απόψε (13/8)  το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S6 στη διοργάνωση που άνοιξε αυλαία στο Δουβλίνο. Η επίδοση του Σφαλτού ήταν 31.67, ενώ στον πρωϊνό προκριματικό ήταν πρώτος στην 2η σειρά με 31.79.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ