Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καμμένος για ΠΑΟΚ: «Βλέπω να γίνεται ένα στολίδι στην Τούμπα»

Ο Υπουργός Άμυνας μιλάει εφ’ όλης της ύλης για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μίλησε για τη νέα Τούμπα ενόψει της ΔΕΘ, σημειώνοντας πως πραγματοποιούνται οι κατάλληλες ενέργειες για να προχωρήσει ένα διαχρονικό σχέδιο του «Δικεφάλου».

Για το αίτημα για το χώρο στην Τούμπα:

«Γύρω από την Τούμπα, υπάρχει περιθώρια προς δρόμους και μικρά οικόπεδα του ταμείου Εθνικής Άμυνας. Αυτός ο περιβάλλων χώρος που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα ζητήθηκε από την ΠΑΕ να συζητήσουμε το πως μπορεί να παραχωρηθεί προς τον ΠΑΟΚ για να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας και νέο γήπεδο. Η παροχή είναι το 5% της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου που δίνουμε.

Είχαμε καταλήξει στα 19.000 το μήνα, ο ΠΑΟΚ είπε μας ζητάτε ένα ποσό που δεν δεχόμαστε να το πληρώσουμε, όταν σε άλλες ομάδες δόθηκαν εκτάσεις, ξεκινήσαμε τη διαδικασία για το χώρο που ανήκει το ΤΕΕΘΑ γιατί υπάρχουν χώροι που έχουν καταπατηθεί από το δημόσιο. Ο πρωθυπουργός έχει επιθυμία να το προχωρήσουμε και να το λύσουμε άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες. Βρήκαμε λύση με το ΤΕΕΘΑ προκειμένου ο χώρος να δοθεί χωρίς αντάλλαγμα, για τους αξιωματικούς -για να μη χάσουν την περιουσία- θα μεταφέρουμε ένα συντελεστή σε άλλο κτίριο και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού που θα ανακοινώσει και άλλα πράγματα για την Τούμπα, θα επισκεφτούμε τον ΠΑΟΚ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα το κλείσουμε.

Βλέπω να γίνεται ένα στολίδι στον Τούμπα, που να μπορεί να φιλοξενήσει ημιτελικό Europa League , ένα γήπεδο που θα παρέχει ασφάλεια , να μην έχουμε δυσάρεστα που θα γίνεται «τσόντα» η μία κερκίδα στην άλλη. Από ότι έχω καταλάβει θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ο Σαββίδης. Στον Ερασιτέχνη θα παραχωρηθεί, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω σε μέτρα. Μπορούν και για τη δημιουργία άλλων υποδομών χρήσιμα για το γήπεδο, το χρόνο 240.000 συν το 5%, λίγα τα μέτρα αλλά καθοριστικά για τη δημιουργία-επέκταση του νέου γηπέδου».

Για το πόσα χρόνια θα είναι η σύμβαση:

«Για 100 χρόνια… Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και στο θέμα της αδειοδότησης, να κάνουμε εργασίες στρατιωτικού τύπου. Υπάρχουν εντολές και προς τα άλλα αρμόδια υπουργεία για να τα προχωρήσουμε. Αφήστε να τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και τη Δευτέρα θα έχουμε τη συνάντηση.

28.701 είναι τώρα οι θέσεις. Για να μπορεί να φιλοξενήσει έναν ημιτελικό πρέπει κατά 7.000-8.000 να επεκταθεί και να έχει προδιαγραφές Europa League και να γίνουν υποδομές για έργα πολιτισμού, εμπορική χρήση, για να έχει έσοδα η ομάδα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Το δικαιούται ο ΠΑΟΚ, δεν του χαρίζουμε τίποτα, υπάρχει κάποιος που βάζει λεφτά  και θέλει να κάνει ένα στολίδι».

Για το αν ζήτησε χρηματοδότηση:

«Δεν έχω μιλήσει με τον κ.Σαββίδη, θα τα συζητήσουμε όλα αυτά από  Δευτέρα, θα βρεθούν ….μου κρατάει κακία που δεν πήρα θέση τότε με την ΑΕΚ αλλά ένας πολιτικός δεν μπορεί να πάρει θέση. Παλιά έλεγαν ότι είμαι φίλος του Σαββίδη, ο κ.Σαββίδης είναι φίλος της πατρίδας, έχει επενδύσει στην Ελλάδα, έχει δώσει δουλειά, όταν άλλοι απέλυαν. Η πολιτεία δε θα του δώσει δώρο, θα κάνει το καθήκον της, όπως έκανε σε όλες τις ομάδες. Έχω υποχρέωση και στον Μακεδονικό, που έχει ζητήσει ένα κομμάτι».

Για το πρωτάθλημα και το γεγονός ότι υπήρχε η αίσθηση ότι έχει... κλαπεί:

«Αν είχε φτάσει η δύναμη της πολιτικής εξουσίας να δίνει πρωταθλήματα… Η πολιτεία δεν παρεμβαίνει ούτε σε διαιτητές, ούτε σε δικαστές. Δεν ήταν ωραία πράγματα, να τα αποφύγουμε, να θωρακίσουμε το ποδόσφαιρο, να μην παρεμβαίνει κανείς παρά μόνο τη δίκαιη κρίση του διαιτητή και το καθαρό παιχνίδι μεταξύ των ομάδων».

Για τα στρατόπεδα, Παύλου Μελά και Κόδρα:

«Προχωράει γρήγορα του Παύλου Μελά, οι δομές που έχουμε συμφωνήσει, η περιουσία είναι των ταμείων, πήραμε τα διαμερίσματα, τα διαμορφώνουμε σαν κατοικία να έχουν ένα χαμηλό ενοίκιο, σαν αντιπαροχή της παραχώρησης, το πάρκο θα αποτελεί πνεύμονα για την περιοχή, ένα κέντρο πολιτισμού, οι αξιωματικοί πήραν διαμερίσματα που μπορούν να τα αξιοποιήσουν και να μειώσουν το κόστος της διαβίωσης τους. Μπορούν μέρη από τα στρατόπεδα να είναι για αθλητικές υποδομές».

Για άλλους χώρους στη Θεσσαλονίκη:

«Αυτά που μιλάμε είναι καθαρά ανήκουν είτε στο Εθνικής Αμύνης, είτε στο Ταμείο στρατού , υπάρχουν και άλλα που προέκυψαν από δωρεές, είναι πιο μπλεγμένα.Να ξεκαθαρίσουμε τα ιδιοκτησιακά, να εγκρίνουμε την καλύτερη λύση, δεν πάνε ακριβώς στου δήμους, ένα μέρος θα πάει στον πολιτισμό, ένα μουσείο εθνικής αντίστασης, ένα για τον ποντιακό ελληνισμό, χώροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλα σε συνεργασία με τους δήμους».

Για το τι θα ακούσουμε στη ΔΕΘ:

«Θα ακούσετε καλά πράγματα όχι μόνο για το γήπεδο, έναν πρωθυπουργό που έχει στα χέρια του την εθνική κυριαρχία και τη δυνατότητα νομοθέτησης προς όφελος των πολιτών χωρίς την έγκριση των δανειστών. Αυτό είναι μεγάλο βήμα… Αυτή τη χρονιά τιμάται η Αμερική, ένα στίγμα, τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί γεωπολιτικά, με την κατάσταση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, είναι πόλος σταθερότητας. Προς νότια, βόρεια, σαν κέντρο των Βαλκανίων. Η εμπιστοσύνη και των ΗΠΑ και Ε.ε που προσκαλούν μέσω ΔΕΘ για επενδύσεις στην Ελλάδα, δείχνει ότι μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο».

Για την ΕΛΒΟ και άλλα ανοιχτά ζητήματα:

«Πρέπει να ξανανοίξει …. θα ανακοινώσω και ένα πολύ καλό νέο για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ήταν προγραμματική μου δήλωση. Να προχωρήσουμε άμεσα στην προσέλκυση και διευκόλυνση επενδυτών. Να φέρουμε πίσω τους νέους, να λύσουμε το δημογραφικό. Τέλος, ο ΠΑΟΚ δικαιούται να έχει ένα νέο σύγχρονο γήπεδο».

Πηγή: Arena

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ