Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με 7 μετάλλια επέστρεψε η Ολυμπιακή Ομάδα Νέων – Θερμή υποδοχή (Video)

Στην 24η θέση του σχετικού πίνακα η ομάδα...

Αποθέωση για την ελληνική Oλυμπιακή ομάδα Νέων που επέστρεψε από το Μπουένος Άιρες. Ο απολογισμός των μεταλλίων ήταν για την ομάδα μας ο καλύτερος στην Ιστορία της διοργάνωσης, καθώς η Ελλάδα κατέκτησε επτά μετάλλια (μαζί με αυτό στη γυμναστική) και βρέθηκε στην 24η θέση του σχετικού πίνακα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο χώρος υποδοχής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γέμισε από τις οικογένειες και τους φίλους των μελών της ελληνικής ομάδας, ενώ τους αθλητές και τις αθλήτριες υποδέχθηκαν τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. Μάλιστα, ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε γνωστό στους αθλητές που διακρίθηκαν στη διοργάνωση, πως θα ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια τους.

Μία από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας ήταν η Ελίνα Τζένγκο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. Η νεαρή εμφανίστηκε στον χώρο υποδοχής με ένα μεγάλο χαμόγελο και παρά την κούραση του ταξιδιού ήταν ευδιάθετη και πρόθυμη να μιλήσει στους δημοσιογράφους. «Ήταν ένας υπέροχος αγώνας, τον χαρήκαμε όλοι και ιδιαίτερα εγώ που έκανα αυτό το ρεκόρ. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, ωστόσο προετοιμαστήκαμε καλά και αυτό μας επέτρεψε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερη δουλειά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κι άλλα μετάλλια και ακόμη μεγαλύτερες βολές. Το 2019 έχω ως βασικό στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ωστόσο στο μυαλό μου είναι και η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στις κορασίδες,» είπε η Τζένγκο.

Από την πλευρά της η Όλγα Φιάσκα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο βάδην, τόνισε: «Καταπληκτική η εμπειρία συμμετοχής και στους δύο αγώνες, αλλά και γενικότερα στη διοργάνωση. Στον πρώτο αγώνα κατάφερα να κάνω ρεκόρ, ενώ στον δεύτερο πήρα πολύ καλή θέση, τη δεύτερη και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία μου. Τώρα έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, όπου θα επιδιώξω να πιάσω το όριο».

Ο εθνικός προπονητής Κ18, Αποστόλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, κυρίως λόγω της αστάθειας του καιρού. Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική εμπειρία που θα τους φανεί χρήσιμη για το μέλλον. Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από τα δύο μετάλλια, όσο και από την προσπάθεια που κατέλαβαν στο σύνολο τα μέλη της ομάδας μας».

Τα μετάλλια για την Ελλάδα ήταν:

Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο άνευ στην κωπηλασία

Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης στα σκάφη Techno 293 στην ιστιοπλοΐα

Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό του στίβου

Σάββας Θώμογλου στα 200 μ. πρόσθιο στην κολύμβηση

Φανή Τζέλη στα -55 κ. στο τάεκβοντο

Όλγα Φιάσκα στα 5 χλμ. βάδην στο στίβο

Αντωνία Σακελλαρίδου στο μικτό ομαδικό στη γυμναστική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά