Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άρης – ΠΑΟΚ: Δείτε όλες τις φάσεις και τα γκολ από το 1-2 (Video)

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ, που μετά από 4 χρόνια αποτέλεσε το "κυρίως πιάτο" της 7ης αγωνιστικής της Super League, έληξε με μεγάλο νικητή τον πρωτοπόρο «Δικέφαλο», που πήρε τη νίκη στο τέλος της αναμέτρησης (1-2) με σκόρερ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Αρης, αν και σκόραρε πρώτος στο 2' με τον Γκαρσία, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σκορ απέναντι στον ΠΑΟΚ, που είχε πρωταγωνιστή τον Σέρβο διεθνή, που σκόραρε δύο φορές. Αρχικά στο 36' με πέναλτι και για δεύτερη φορά στο 84' με προβολή. Ο Αρης έχασε μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 65', όταν ο Γιουνές εκτέλεσε πέναλτι που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Tο ντέρμπι ξεκίνησε με γκολ από τα... αποδυτήρια. Μόλις στο 2' και στην πρώτη επίθεση, ο Αρης άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Ματέο Γκαρσία, που σημάδεψε τη γωνία του Πασχαλάκη. 

Το γκολ πρόσθεσε ενθουσιασμό στον Αρη, που συνέχισε επιθετικά και στο 9' φάουλ του Γκάμα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 12' νέα επίθεση για τους γηπεδούχους με τελικό σουτ του Ντιγκινί, να καταλήγει στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αναπτυχθεί και στο 27' έχασε κλασική διπλή ευκαιρία, με τον Πρίγιοβιτς αρχικά και τον Πέλκα στην συνέχεια, τα σουτ  των οποίων απέκρουσε διαδοχικά ο γκολκίπερ Κουέστα με ωραίες επεμβάσεις.

Ο ΠΑΟΚ από το 36' ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς, το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (1-1), αφού το πέναλτι καταλογίστηκε άμεσα από τον Ιταλό διαιτητή στο χέρι του Τζανακάκη, που έδιωξε την μπάλα σε σέντρα του Βιεϊρίνια. 

Στο 43' ο Ντιγκινί εξαπέλυσε γωνιακό δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ με πετυχημένη επέμβαση ο Πασχαλάκης. Ομως ως την λήξη του ημιχρόνου η καλή ευκαιρία ήταν για τον ΠΑΟΚ, που στο 45' πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Λέο Ζαμπά λειτούργησε χωρίς νεύρο κι έχασε πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει σε πρώτο χρόνο. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Αιγύπτιος Ουάρντα πήρε θέση στο παιχνίδι αντί του Ζαμπά, μπαίνοντας μετά από ένα μήνα σε παιχνίδι, αλλά ο Αρης πλησίασε πρώτος σε ένα δεύτερο γκολ. Ηταν το 49', όταν ο Γιουνές "έστρωσε" την μπάλα με το στήθος εντός περιοχής στον Ντιγκινί, ο Γάλλος έπιασε το σουτ με το αριστερό εντός περιοχής, ο Πασχαλάκης όμως με τα πόδια απομάκρυνε σωτήρια.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο απέκτησε εντονότερο ρυθμό και οι δύο ομάδες, μετά την προσήλωση στην αμυντική τους λειτουργία, αναζήτησαν επίμονα επιθετικές λύσεις. Στο 65' το παιχνίδι «πήρε φωτιά». Στο μαρκάρισμα του Ουάρντα επί του Μπρούνο Γκάμα, ο τελευταίος σωριάστηκε στο χορτάρι  και ο Ιταλός ρέφερι καταλόγισε το δεύτερο πέναλτι του αγώνα, το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης στην άσχημη εκτέλεση του Χαμζά Γιουνές, κρατώντας τον ΠΑΟΚ όρθιο στην αναμέτρηση. 

Στο 67' από φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Βέρνμπλουμ έστειλε κεφαλιά λίγο έξω από την εστία του Κουέστα και το παιχνίδι συνεχίστηκε με πολλές και γεμάτες φάσεις. Στο 69' σουτ του Ουάρντα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Αρης επανηλθε με καλή ευκαιρία στο 73', αλλά το σουτ του Μπρούνο Γκάμα έφυγε αουτ.

Στο 84' ο ΠΑΟΚ φώναξε «παρών» για δεύτερη φορά στο ντέρμπι. Από φάση που ξεκίνησε ο Ουάρντα και συνέχισε ο Ελ Καντουρί, η συνεργασία των επιθετικών του Δικεφάλου ολοκληρώθηκε με υπέροχη προβολή του Πρίγιοβιτς, ο οποίος με το δεύτερό του γκολ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του (1-2).

Ως το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα και το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, βρήκε τον ΠΑΟΚ δίκαιο θριαμβευτή με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που με τα δύο δικά του γκολ κέρδισε ένα ακομα ντέρμπι, έχοντας το απόλυτο στα 7 παιχνίδια πρωταθλήματος ως τώρα.

Δείτε όλες τις φάσεις και τα γκολ του Άρης – ΠΑΟΚ.  

Λουτσέσκου: «Ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα»

Την άποψη πως η ομάδα του έχει προσωπικότητες και πήρε δίκαια τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τον Αρη, εξέφρασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. 

Για την υπομονή της ομάδας του και τη συμβολή του Πασχαλάκη στην φάση του πέναλτι, απάντησε: «Ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και μια ομάδα με υψηλούς στόχους πρέπει να έχει τον καλύτερο τερματοφύλακα. Όλη η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά και έδειξε προσωπικότητα σε ένα δύσκολο γήπεδο».

Για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: «Θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και όχι μόνο ατομικά. Μας βοηθάει γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα».

Για το τι σημαίνει η νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη: «Σημαίνει ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν δεν είχαμε τιμωρηθεί, θα είχαμε 21 βαθμούς και όχι 19».

Για το αν η νίκη ήταν θέμα τύχης: «Δεν μπορώ να πω πως ήταν το καλύτερο ημίχρονο του Άρη. Δεν θυμάμαι να έχει καθαρή ευκαιρία. Είναι μια ποιοτική ομάδα ο Άρης, που μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τη χρησιμοποίηση του Πέλκα: «Μιλήσαμε με τον γιατρό της ομάδας και ο Πέλκας έδειξε μεγάλη θέληση να αγωνιστεί σε αυτό το ματς. Είναι ένας παίκτης πολύ χρήσιμος για εμάς. Ο Πέλκας έπαιξε πολύ καλά, δημιουργώντας με την πίεσή του προβλήματα στους παίκτες του Άρη».

Για τους οπαδούς του Άρη: «Έχω ακούσει πολλά για την ατμόσφαιρα εδώ. Οι φίλοι του Άρη δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Σε αυτά τα γήπεδα παίρνεις έναν διαφορετικό παλμό από την κερκίδα, όπως και στην Τούμπα».

Για τον Ουάρντα και την επιστροφή του στην ομάδα: «Πώς να διαχειριστούμε ένα σύνολο αν δεν υπάρχουν κανόνες; Έτσι πρέπει να διδάξουμε στους ποδοσφαιριστές ότι υπάρχουν κανόνες. Χωρίς κανόνες τίποτα δεν μπορεί να γίνει».

Δεν έψαξε δικαιολογίες ο Ερέρα

Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο τεχνικός του Αρη, Ισπανός Πάκο Ερέρα. Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Είχαμε 50% για να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλές στιγμές, το ίδιο και ο αντίπαλος.

Στο δεύτερο συνέβη το ίδιο. Ίσως να είχαμε λίγες παραπάνω ευκαιρίες,  αλλά δεν σκοράραμε και έτσι ήρθε η ήττα. Είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν, όπως πάσες απλές που πάντα τις κάναμε καλά δεν το κάναμε σήμερα. Καταλαβαίνω ότι ειναι ένα παιχνίδι με περισσότερο στρες, αλλά αυτό μας οδήγησε στο να κάνουμε κάποια λάθη».

Για το αν άλλαξε την μορφή του αγώνα η αποχώρηση του Βέλεθ και αν έχει νεότερα για τον τραυματισμό του είπε: «Είχε μια θλάση 2-3 εβδομάδες πριν, είναι στο ίδιο σημείο. Η εμπειρία μου, μου λέει ότι ο ίδιος τραυματισμός σημαίνει ότι μπορεί να λείψει έως και ένα μήνα. Στηριζόμαστε σε αυτόν, είναι μια απουσία που μας στοίχισε στον τρόπο που παίζουμε».

Ρωτήθηκε πώς νιώθει μετά τον αγώνα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το χειροκρότημα του κόσμου, και απάντησε: «Ήθελα πάρα πολύ να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Ακόμα κι αν πιστεύω ότι παίξαμε καλά, πάντα όταν χάνεις αισθάνεσαι στενοχωρημένος. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Ήταν καθοριστική η αποχώρηση του Βέλεθ και μας στοίχισαν κάποιες πάσες εύκολες».

Για την αλλαγή του Γιουνές είπε πως «δεν έχει σχέση με τη ψυχολογία του μετά το χαμένο πέναλτι. Είχαμε 2-3 παίκτες που δεν ήταν σε καλή κατάσταση εκείνη τη στιγμή.

Ο Μπρούνο (σ.σ. Γκάμα), ο Ματέο (σ.σ. Γκαρσία) ήταν κουρασμένος... Πολλές φορές το άγχος σε κουράζει περισσότερο, το ίδιο συνέβη και με τον Γιουνές. Ο καθένας μπορεί να χάσει ένα πέναλτι, τον στηρίζω απόλυτα. Αυτός έπρεπε να το εκτελέσει».

Για το ότι η ομάδα του γύρισε πίσω μετά το 1-0 στο πρώτο μέρος είπε: «Έγινε ενστικτωδώς γιατί οι παίκτες προσπάθησαν να κρατήσουν το σκορ. Εμένα θα μου άρεσε να συνεχίζαμε επιθετικά. Το αλλάξαμε στο ημίχρονο».

Για το πώς σκέφτηκε την αρχική ενδεκάδα είπε: «Δεν μπορούσα να δώσω 90 λεπτά τον Ματίγια, γιατί και αυτός είχε έναν τραυματισμό, όπως ο Βέλεθ. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση με βάση αυτούς τους τραυματισμούς. Σκοπός μου ήταν να παίξω πολύ δυνατά με δύο μέσους και να δώσω 40 λεπτά στον Ματίγια».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που έπονται, σχολίασε: «Ειναι μαραθώνιος το πρωτάθλημα. Συνήθως οι ομάδες μου τα πάνε καλύτερα στον δεύτερο γύρο. Είμαι βέβαιος ότι με αυτόν τον Άρη θα διορθώσουμε τα λάθη μας, θα φέρουμε νίκες και θα δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Καταλήγοντας υποστήριξε πως «είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τη στιγμή που χάνεις το τάιμινγκ, γιατί προκύπτει η ανάγκη να προστατεύσουμε το αποτέλεσμα. Δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί τους, αλλά είναι κάτι που θα δουλέψουμε. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεται η ομάδα δυνατή και να αντιμετωπίζει τον αντίπαλο όπως πρέπει. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€