Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Θεός» o Μέσι, διέλυσε τη Μπάγερν!

Για 77 λεπτά η Μπαρτσελόνα τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην Μπάγερν, όμως με τον Λιονέλ Μέσι να «λάμπει» στα τελευταία λεπτά, οι Καταλανοί διέλυσαν τους Βαυαρούς με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League....

Ο Αργεντινός «μάγος» σημείωσε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (77' και 80') ενώ «σέρβιρε» το τρίτο γκολ της Μπάρτσα στον Νεϊμάρ στο 94'! Κι όλα αυτά στην επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στο «Καμπ Νου», με τον κόσμο αλλά και τον πρώην συμπαίκτη του και νυν τεχνικό των «μπλαουγκράνα», Λουίς Ενρίκε να τον υποδέχονται θερμά.

Οι Γερμανοί, που για περίπου 77 λεπτά κρατούσαν το μηδέν και στέκονταν καλά, πλήρωσαν την κούραση τους στο τελευταίο κομμάτι του ματς, αλλά και τις σοβαρές απουσίες των Ρόμπεν, Ριμπερί, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ και Ρόντε που είχαν.

Πρώτος σκόρερ στο Champions League!

Να πούμε επίσης ότι στην 100ή ευρωπαϊκή συμμετοχή του, ο Μέσι έφτασε τα 77 γκολ στο Champions League, και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Πλέον άφησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην 2η θέση με 76. Μάλιστα ο Αργεντινός ξεπέρασε τον Πορτογάλο και στην κατάταξη της φετινής διοργάνωσης, φτάνοντας τα 10, με τον επιθετικό της Ρεάλ, αλλά τον Λουίζ Αντριάνο να έχουν από 9.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε, «πλήγωσε» τον πρώην συμπαίκτη του, Πεπ Γκουαρδιόλα
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε, «πλήγωσε» τον πρώην συμπαίκτη του, Πεπ Γκουαρδιόλα

Καλύτερη η «Μπάρτσα», «κατέβασε ρολά» ο Νόιερ

Πολύ καλό ρυθμό με την Μπαρτσελόνα να είναι σαφώς ανώτερη (χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες) και την Μπάγερν να έχει φύλακα-«άγγελο» τον Νόϊερ που πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις, είχαμε στο πρώτο ημίχρονο.Οι Καταλανοί που είχαν ελαφρό προβάδισμα στην κατοχή (53%-47%) μπήκαν πολύ δυνατά και στο 4' ο Σουάρες ζήτησε πέναλτι που όμως σωστά δεν δόθηκε από τον ιταλό διαιτητή, Νικόλας Ριτσόλι.

Στο 12' οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Σουάρες να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να βαίνει τετ α τετ με τον Νόιερ, ο οποίος όμως τον νίκησε με εξαιρετικά ψύχραιμη επέμβαση.Μόλις τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε «άγγιξε» και πάλι το γκολ. Ο Σουάρες έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή στον Νειμάρ, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου από την μικρή περιοχή βρήκε στον Ραφίνια και έφυγε κόρνερ.

«Θεός» Μέσι, διέλυσε τη Μπάγερν!

Στο 18'΄ήταν η σειρά των Βαυαρών να απειλήσουν για πρώτη φορά. Μετά από σπουδαία πάσα του Μίλερ, ο Λεβαντόφσκι επιχείρησε την προβολή από κοντά αλλά δεν ήταν όπως θα ήθελε. Ο ρυθμός παρέμεινε και στη συνέχεια πολύ καλός, με τον Μπόατενγκ να σώζει επικίνδυνο γύρισμα του στο 26', ενώ στο 39' ο τερματοφύλακας της Μπάγερν κατέβασε και πάλι... ρολά σε τετ α τετ με τον Ντάνι Αλβες!

«Θραύση» από τον Μέσι, κατέρρευσε η Μπάγερν!

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο υψηλός, κάτι που βόλευε την Μπάγερν. Μάλιστα η ομάδα του Μονάχου που πήρε την κατοχή, έδειξε να κρατάει σχετικά εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν, καθώς δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να απειλούν με την ίδια άνεση όπως στο πρώτο μέρος.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 77', όταν ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να δράσει! Ο Αργεντινός σταρ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, και με αριστοτεχνικό σουτ νίκησε τον έως εκείνη τη στιγμή «εφιάλτη» των Καταλανών Νόϊερ. Η συνεχεία άνηκε αποκλειστικά στην Μπαρτσελόνα, με την Μπάγερν να μην έχει δυνάμεις και να πληρώνει την απογοήτευσή της. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Μέσι «χτύπησε» και πάλι με ένα γκολ που θύμιζε... Μαραντόνα.

Με εκπληκτική ενέργεια και «κλειστή» τρίπλα, ο Αργεντινός «άδειασε» τον Μπότενγκ και με δεξί πλασέ έκανε το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς! Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έδειχνε παραδομένη και έτσι στο 94' ο Μέσι έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Νεϊμάρ ο οποίος έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Νόιερ (3-0) δίνοντας διαστάσεις «θριάμβου» στην επικράτηση της επί της Μπάγερν!

ΣΚΟΡΕΡ: 77', 90' Μέσι, 94' Νεϊμάρ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (89' Μπάρτρα), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82' Τσάβι), Ινιέστα (87' Ραφίνια), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Τόμας Μίλερ (79' Γκέτσε), Τιάγκο Αλκάνταρα, Λεβαντόβσκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ