Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ντιέγκο Ρομάνο: «Θα πετύχουμε και φέτος»

Αποφασισμένος ο Ντιέγκο Ρομάνο για μια καλή χρονιά του Ηρακλή στην Σούπερλίγκα...

Ο…Ντιέγκο του Ηρακλή, με το δικό του «10» στην πλάτη θα συνεχίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να προσφέρει της υπηρεσίες του στην ομάδα. Βλέπετε ο Ρομάνο, εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής είναι και από τους ποδοσφαιριστές που έχουν «δεθεί» με τους συμπαίκτες του και που πιστεύουν πολύ στο πλάνο και στην φιλοσοφία του Νίκου Παπαδόπουλου.

Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «BlueArena» τονίζει ότι υπάρχει έντονη αισιοδοξία για την φετινή πορεία, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην επιθυμία απόκτησης ελληνικού διαβατηρίου, αλλά και στην οικονομική κρίση που «χτύπησε» την Αργεντινή το 2001.

-Ντιέγκο φέτος είναι διαφορετική η προετοιμασία σε σχέση με πέρυσι;

«Σίγουρα είναι καλύτερα από πέρσι από την στιγμή που θα αγωνιζόμαστε στη Super League. Είναι διαφορετικά, είμαστε περήφανοι να μπορούμε να κάνουμε μια προετοιμασία για την μεγαλύτερη κατηγορία».

-Συνεπώς απαιτείται και περισσότερη δουλειά;

«Ξέρουμε ότι η χρονιά θα είναι πιο δύσκολη και πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Το χρειάζεται για μια καλή πορεία».

-Ευνοεί το γεγονός ότι η ομάδα δεν άλλαξε πολύ το ρόστερ της;

«Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε τον ίδιο κορμό από την περσινή σεζόν, ενώ ήρθαν και έμπειροι και καλοί παίκτες και όπως πέρσι έτσι και φέτος είμαστε μια οικογένεια. Στην οποία ο ένας θα παλέψει για τον άλλο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

-Με τι θα είσαι ικανοποιημένος τη νέα χρονιά;

«Το πιο σημαντικό είναι μετά από τέσσερα χρόνια είναι ν έχουμε μυαλό και να παραμείουμε στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα και χωρίς να μιλάμε πολύ μπορούμε να φτάσουμε πιο ψηλά.»

To ταξίδι στην…Κόρινθο

Μπορεί στον περσινό αγώνα των πλέι-οφ κόντρα στην Παναχαϊκή να μην είχε δικαίωμα συμμετοχής, εν’ τούτοις ο Ντιέγκο Ρομάνο βρέθηκε στην Κόρινθο και παρέα με τον γιο του παρακολούθησε αυτή τη σημαντική αναμέτρηση που σφράγισε το εισιτήριο της ανόδου.

«Ήμουν στεναχωρημένος που δεν μπορούσα να παίξω. Είναι κάτι που αγαπάω πάρα πολύ και προσπαθώ να το διασκεδάζω. Ο πρώτος που μου το ζήτησε ήταν ο γιος μου που ξέρει πόσο αγαπάω την ομάδα, δεν ήθελα να χάσω αυτό το παιχνίδι. Ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά έστω και με αυτόν τον τρόπο. Και ευτυχώς είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές που έχω περάσει στην ζωή μου».

-Συνεχώς πάντως μιλάς στους συμπαίκτες σου και κυρίως τους  νεότερους ηλικιακά.

«Αυτό το κάνω επειδή ο χαρακτήρας μου είναι έτσι. Προσπαθώ να δίνω πάντα τα καλύτερα. Νομίζω ότι με την εμπειρία που έχω μπορώ να βοηθήσω τα νέα παιδιά και το καλό είναι ότι αυτά ακούνε».

Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή και θα φτιάξει πολύ γρήγορα. Με τη νοοτροπία του κόσμου δεν θα φτάσει στο σημείο που βρεθήκαμε εμείς.

-Ο Ηρακλής θα διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία;

«Νομίζω ότι το καλύτερο που έχουμε είναι ότι δεν κοιτάμε τον αντίπαλο. Κρατάμε όπως πέρσι την ίδια φιλοσοφία που έχει ο προπονητής, να πιστεύουμε σε εμάς, και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό και το κρατάμε σε όλη τη σεζόν».

-Τι απαντάς σε όσους σε θεωρούν μεγάλο;

«Αλήθεια είναι, είμαι μεγάλος, 35 χρόνων (γέλια). Εγώ κάνω την δουλειά μου κάθε μέρα, δουλεύω σαν μικρό παιδί, επειδή το αγαπάω και διασκεδάζω με το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που κρατάω από τους παίκτες, από τον κόσμο πιο πολύ από αυτούς που λένε κάτι ψιθυριστά».

Romano2

Το διαβατήριο και η κρίση στην Αργεντινή

Ένας από τους βασικούς στόχους του Ντιέγκο Ρομάνο στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι να αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο που τόσο επιθυμεί, ενώ στη συνέντευξη που παραχώρησε δεν δίστασε να μιλήσει και για την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα το 2001.

«Έναν στόχο που έχουμε με την οικογένεια είναι να πάρουμε διαβατήριο. Άμα το καταφέρουμε θα είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι. Όχι μόνο για το διαβατήριο, αλλά γι’ αυτό που θα πούμε ότι κάτι κάναμε στην Ελλάδα. Όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρη η οικογένειά μου».

-Εχεις βιώσει αντίστοιχη κρίση στην πατρίδα σου;

«Εμείς έχουμε εμπειρία σ’ αυτό το θέμα. Δυστυχώς περάσαμε από το ίδιο ή χειρότερα στην Αργεντινή και βλέπουμε τον κόσμο τώρα. Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή και θα φτιάξει πολύ γρήγορα. Με τη νοοτροπία του κόσμου δεν θα φτάσει στο σημείο που βρεθήκαμε εμείς. Θα βοηθήσουμε να φύγει το συντομότερο δυνατό».

Ο πρώτος που μου το ζήτησε ήταν ο γιος μου που ξέρει πόσο αγαπάω την ομάδα, δεν ήθελα να χάσω αυτό το παιχνίδι.

Ο λατινοαμερικάνος μέσος αναφέρθηκε τέλος και στη δυναμική που προσφέρει ο κόσμος του Ηρακλή και στη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί του.

«Να μας στηρίξουν όπως πέρσι, που ο κόσμος έχει ένα μεγάλο μερίδιο για την άνοδό μας. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα καλύτερα για να πετύχουμε και φέτος».

Romano1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 56χρονου με την κατηγορία σωματικής βλάβης εναντίον της εγκύου γυναίκας του
Ο 56χρονος αρνήθηκε ότι άσκησε βία εναντίον της 34χρονης κάτι που επιβεβαίωσε η γυναίκα
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 56χρονου με την κατηγορία σωματικής βλάβης εναντίον της εγκύου γυναίκας του
Σε κινητοποιήσεις από σήμερα οι εργαστηριακοί γιατροί - Στηρίζει ο ΙΣΘ
Το κύριο αίτημα της κινητοποίησης "είναι η κατάργηση του καταστροφικού και επαίσχυντου clawback", σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Σε κινητοποιήσεις από σήμερα οι εργαστηριακοί γιατροί - Στηρίζει ο ΙΣΘ