Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αστραπή ο Μπόλτ, έσκισε και στα 200 μέτρα!

Αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη συνεχόμενη φορά…

Μετά την επικράτηση του στα 100 μέτρα ο Μπολτ νίκησε και στο αγώνισμα που λατρεύει, τα 200 μέτρα. Αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη συνεχόμενη φορά, τερματίζοντας πρώτος στον τελικό σε χρόνο 19.55.

Ο Μπολτ ξεκίνησε να πανηγυρίζει πριν από τον τερματισμό στη "Φωλιά του Πουλιού", χτυπώντας με τις γροθιές του το στήθος του, ξεκίνησε να πανηγυρίζει προτού καν τερματίσει ο δεύτερος και... καταϊδρωμένος ο Γκάτλιν σε 19.74. Μετά από την ήττα του στο 100άρι ο Αμερικανός ήθελε το 200άρι που έχει κάνει φέτος 19.57, αλλά φάνηκε σφιγμένος από την εκκίνηση.

Σε έναν τελικό με Τούρκο και σπρίντερ από το Κατάρ, το χάλκινο μετάλλιο πήρε ένας Νοτιοαφρικός, ο Ανάσο Τζομποντβάνα με εθνικό ρεκόρ, 19.87. Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Παναμέζος Αλόνσο Έντουαρντ που έχασε ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, τερματίζοντας τέταρτος μόλις για δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Ο Μπολτ έχει πλέον κατακτήσει δέκα χρυσά μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και απειλείται μονάχα από την Αμερικανίδα Άλισον Φίλιξ που έχει εννιά. Στην Οζάκα το 2007 ήταν η τελευταία φορά που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 200 μέτρα. Είναι ο σπουδαιότερος όλων και με τη γλώσσα των αριθμών.

"Είναι σπουδαίο, μια τέταρτη νίκη στα 200 μέτρα, σημαίνει πολλά για μένα. Είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι δέκα φορές νικητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ειδικά μετά από όσα έλεγαν πως θα χάσω. Έχω αυτοπεποίθηση. Όσο ο προπονητής μου (Γκλεν Μιλς) πιστεύει σε μένα, τότε πιστεύω και εγώ στον εαυτό μου. Δεν υπήρχε αμφιβολία πως θα κέρδιζα σε αυτόν τον τελικό. Είμαι το Νο1. Θα συνεχίσω να τρέχω γρήγορα", δήλωσε ο Μπολτ που συμμετέχει στον τελικό των 200 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2005, όταν εγκατέλειψε με τραυματισμό στη μέση της κούρσας.

Όσο για την αναμέτρηση του με τον Γκάτλιν, η "αστραπή" που ξαναχτύπησε δύο φορές, σχολίασε "την πρώτη φορά (100μ.) κέρδισα τον Γκάτλιν στα σημεία, σήμερα ήταν νοκ άουτ".

Η κατάταξη του τελικού:

1.Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 19.55

2.Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 19.74

3.Ανάσο Τζομποντβάνα (Νότια Αφρική) 19.87

4.Αλόνσο Έντουαρντ (Παναμάς) 19.87

5.Ζαρνέλ Χιουζ (Μεγάλη Βρετανία) 20.02

6.Ραμίλ Γκουλίγιεφ (Τουρκία) 20.11

7.Φέμι Ογκουνόντε (Κατάρ) 20.27

8.Νίκελ Άσμιντ (Τζαμάικα) 20.33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ