Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προς «διάλυση», μετά το Brexit το Ηνωμένο Βασίλειο

Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους η Σκωτία και η Ιρλανδία έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Αντιμέτωπη και με τη «διάλυση» φαίνεται πως είναι η Μεγάλη Βρετανία, μετά από την απόφαση του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.

Από το Εδιμβούργο, η επικεφαλής της σκωτσέζικης κυβέρνησης υπογράμμισε πως «η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στην ΕΕ» ενώ στην Ιρλανδία ο αρχηγός του Sinn Fein ανέφερε πως η έκβαση της βρετανικής κάλπης φέρνει πιο κοντά «τον στόχο μίας ενωμένης Ιρλανδίας».

Σημειώνεται ότι στα εκλογικά τμήματα της Σκωτίας επικράτησε ως επί το πλείστον το «Μένουμε». Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον υπογράμμισε το πρωί της Παρασκευής την διάσταση με τους ψηφοφόρους του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτζέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ» δήλωσε η Στέρτζον. «Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Στην Ιρλανδία, το Sinn Fein κάλεσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης.

Το Sinn Fein τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση «έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους», δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΑ: Αναστολή καταβολής φορολογικών – ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες
«Ως κυβέρνηση κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία» επισήμανε o κ. Θεοχάρης
ΚΥΑ: Αναστολή καταβολής φορολογικών – ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες