Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νύχτα βίας βόρεια του Παρισιού μετά τον θάνατο νεαρού συλληφθέντα

Διαδηλωτές πυρπόλησαν 15 αυτοκίνητα και δεκάδες κάδους απορριμμάτων, ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ σε παιδικό σταθμό και στο τοπικό δημαρχείο

Εξαγριωμένοι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα σε περιοχή βόρεια του Παρισιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά το θάνατο νεαρού στα χέρια της αστυνομίας μέσα στην εβδομάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα βίας, με τη συμμετοχή 200 διαδηλωτών στην περιοχή Βαλ Ντουάς σε απόσταση 40 χλμ., βορείως του Παρισιού. Στη διάρκεια των ταραχών έγιναν εννέα συλλήψεις, ενώ κινητοποιήθηκαν 180 αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν 15 αυτοκίνητα και δεκάδες κάδους απορριμμάτων, ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ σε παιδικό σταθμό και στο τοπικό δημαρχείο.

Τα επεισόδια στην συγκεκριμένη περιοχή ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν ένας 24χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη σύλληψή του.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Φρανσουά Καπίν-Νταλχοστ είπε ότι ο νεαρός άνδρας υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα, αλλά η ακριβής αιτία θανάτου του βρίσκεται υπό έρευνα.

Η οικογένεια του θύματος υποστηρίζει ότι η αστυνομία χτύπησε τον 24χρονο, ενώ τον είχαν υπό κράτηση προκειμένου να τον εμποδίσουν να αποτρέψει τη σύλληψη του αδελφού του. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά την πρώτη νύχτα των επεισοδίων.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές δε διασυνδέουν τα επεισόδια αυτά με την αιματηρή επίθεση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νίκαια.

Από τα επεισόδια που έγιναν τις δύο προηγούμενες νύχτες δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ το Παρίσι είχε βρεθεί στο επίκεντρο μεγάλων ταραχών το 2005, μετά το θάνατο νεαρών που έπαθαν ηλεκτροπληξία όταν είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία, σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ