Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ακυρώνονται 200 πτήσεις στο Βερολίνο - Δείτε από ποιες εταιρείες

Λόγω της απεργίας που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το προσωπικό εδάφους με μισθολογικά αιτήματα

Περίπου 200 πτήσεις ματαιώθηκαν λόγω της απεργίας που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το προσωπικό εδάφους με μισθολογικά αιτήματα στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου.

Στο αεροδρόμιο Tegel ματαιώθηκαν 146 πτήσεις και 54 στο Schoenefeld, ενώ 12 πτήσεις κατευθύνθηκαν σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια, δήλωσε εκπρόσωπος των αεροδρομίων του Βερολίνου.

Το συνδικάτο Verdi έκανε έκκληση για στάσεις εργασίας στα δύο αεροδρόμια από τις 1500 GMT (1700 ώρα Ελλάδος) ως τις 2100 GMT (2300). Η απεργία της περασμένης Τετάρτης οδήγησε στη ματαίωση περισσότερων από 130 πτήσεων.

Το Verdi επιθυμεί την αύξηση του μισθού για το προσωπικό εδάφους σε 12 ευρώ την ώρα από σχεδόν 11 που είναι σήμερα στο πλαίσιο μιας συνολικής ετήσιας συμφωνίας.

Το προσωπικό εδάφους πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο στους επιβάτες πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, φορτώνει και ξεφορτώνει τα αεροπλάνα και τα καθοδηγεί στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Το συνδικάτο περιέγραψε ως "ανεπαρκή" την προσφορά της διοίκησης για συμφωνία τετραετούς διάρκειας, η οποία προβλέπει αύξηση 1% ή περίπου 10 σεντς την ώρα.

Οι εργοδότες, μία ομάδα παρόχων υπηρεσιών εδάφους σε αεροδρόμια, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η νέα απεργία είναι "ακατανόητη" καθώς οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο επόμενος γύρος αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Τα αεροδρόμια του Βερολίνου εξυπηρετούνται από τις αεροπορικές εταιρείες Air Berlin, Lufthansa, easyJet και Ryanair, μεταξύ άλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου