Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει τα αποτελέσματα νεκροψίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Ο ετεροθαλής αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι "θα απορρίψει κατηγορηματικά" τα αποτελέσματα της νεκροψίας που θα γίνει στη Μαλαισία "σε έναν από τους πολίτες της" που πέθανε στη Κουάλα Λουμπούρ στις αρχές της εβδομάδας και ζήτησε να της παραδοθεί αμέσως η σορός του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο ετεροθαλής αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, πιθανόν με δηλητήριο. Η νεκροψία είναι σε εξέλιξη σε ένα νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

"Αφού οι μαλαϊκές αρχές προχώρησαν στη νεκροψία χωρίς την άδεια μας και την παρουσία μας, θα απορρίψουμε κατηγορηματικά το αποτέλεσμα της νεκροψίας που διεξάγεται μονομερώς" ανέφερε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Κανγκ Τσολ στην ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση δεν γινόταν καμία αναφορά στην ταυτότητα του Βορειοκορεάτη που πέθανε στην Κουάλα Λουμπούρ.

Σύμφωνα με έναν Ιάπωνα δημοσιογράφο που είχε γράψει ένα βιβλίο για τη Βόρεια Κορέα, ο Ναμ υποστήριζε τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του και είχε το θάρρος να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του. "Ακόμη και αν αυτό τον έθετε σε κίνδυνο, ήθελε να γίνει γνωστή η γνώμη του στην Πιονγκγιάνγκ μέσω εμού και άλλων μέσων ενημέρωσης", είπε ο Γιότζι Γκόμι που εργάζεται για την εφημερίδα Shimbun του Τόκιο. Σύμφωνα με τον Γκόμι, οι δυο τους είχαν συχνές επαφές.

Ο Ναμ του είχε αποκαλύψει ότι δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον ετεροθαλή αδελφό του που διαδέχτηκε τον πατέρα τους και φέρεται, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, να διέταξε την εξόντωσή του.

Ο Ναμ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ιάπωνα δημοσιογράφο το 2004 στο αεροδρόμιο του Πεκίνου. Άρχισαν όμως να αλληλογραφούν τακτικά το 2010. Ακολούθησαν συνεντεύξεις, συνολικής διάρκειας 7 ωρών, στο Μακάο και το Πεκίνο, το 2011. Επικοινώνησαν για τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2012, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του Ναμ και του Ουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

aegean
Οι κορυφαίοι προορισμοί για το Πάσχα - Πληρότητα 90% στις πτήσεις AEGEAN από Θεσσαλονίκη
Η μαζική έξοδος των επιβατών από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο
Οι κορυφαίοι προορισμοί για το Πάσχα - Πληρότητα 90% στις πτήσεις AEGEAN από Θεσσαλονίκη
Βίκυ Φλέσσα: «ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης παραποιούν φράση μου για τα Τέμπη
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του για παραποίηση των δηλώσεών της, τονίζοντας ότι πρόκειται για αντικείμενο «παραποίησης και ανήθικης...
Βίκυ Φλέσσα: «ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης παραποιούν φράση μου για τα Τέμπη