Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μακελειό στο Μάντσεστερ – 22 νεκροί στη συναυλία της Γκράντε (Video)

Νεκρός και ο δράστης της επίθεσης αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε

Στους 22 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας μετά από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ. Μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά, ενώ από την επίθεση τραυματίστηκαν 59 άτομα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μάντσεστερ ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε επί τόπου αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό» που μετέφερε.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. (τοπική ώρα - 00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας) τις πρώτες αναφορές για την έκρηξη. Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου «Μάντσεστερ Αρένα», το οποίο έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, ενώ τη συναυλία παρακουθούσαν πολλά παιδιά. Η έκρηξη σκόρπισε τον πανικό και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών ανέφερε ότι πολλοί από τους τραυματίες έφεραν τραύματα από θραύσματα.

Μία μάρτυρας, που παρακολούθησε τη συναυλία, είπε ότι ένιωσε μια τεράστια έκρηξη ενώ έφευγε από το στάδιο, ενώ ακολούθησαν ουρλιαχτά και ποδοβολητό, καθώς χιλιάδες άτομα άρχισαν να τρέχουν για να εγκαταλείψουν τον συναυλιακό χώρο.

«Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν ήμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν» δήλωσε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Το «Μάντσεστερ Αρένα» το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο στην Ευρώπη, άνοιξε το 1995 και αποτελεί δημοφιλή χώρο για συναυλίες και αθλητικά γεγονότα. Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη κλίμακα συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις. Το Μάρτιο, ένας Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία.

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έκανε λόγο για «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της «βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειές τους». Η Μέι συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας για τις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου).

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Μάντσεστερ, μετά την χθεσινοβραδινή έκρηξη. Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται σε ολόκληρη την Βρετανία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θεωρούν ύποπτη.

Συγκλονισμένη η Αριάνα Γκράντε

Συγκλονισμένη από την τραγωδία δήλωσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε. «Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια» έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας