Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βρυξέλλες: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

«Η ταυτότητα του τρομοκράτη είναι γνωστή», είπε ο υπ. Εσωτερικών,. αλλά δεν αποκάλυψε το όνομα του δράστη

Ο δράστης της χθεσινής «τρομοκρατικής επίθεσης» στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «ταυτοποίηθηκε», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομά του.

«Η ταυτότητα του τρομοκράτη είναι γνωστή. Μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε», δήλωσε ο Γιαμπόν στο βέλγικο τηλεοπτικό σταθμό RTBF. Ωστόσο δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για την ταυτότητα του άνδρα αυτού που σκοτώθηκε από στρατιώτες μετά την έκρηξη που προκάλεσε στον σιδηροδρομικό σταθμό, από την οποία δεν υπήρξαν θύματα.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην εξερράγη η βόμβα που έφερε ο δράστης, ο Βέλγος υπουργός απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη». Όμως πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες». Επίσης ο Γιαμπόν άφησε να εννοηθεί ότι διεξάγονται έρευνες. Χθες Τρίτη περίπου στις 20:50 (τοπική ώρα, 21:50 ώρα Ελλάδας) στρατιώτες που περιπολούσαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, έναν από τους μεγαλύτερους του Βελγίου, «εξουδετέρωσαν με πυροβολισμούς» τον ύποπτο, επεσήμανε ο Πέτερ ντε Βέλε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας,

Ο Έρικ βαν ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, διευκρίνισε χθες ότι το περιστατικό «θεωρείται τρομοκρατική επίθεση». Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι ο μέγιστος στα αραβικά), λίγο πριν την έκρηξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

afrikaniki-skoni-ispania
Υπουργείο Υγείας για αφρικανική σκόνη: Αποφύγετε παραμονή σε εξωτερικούς χώρους
Οδηγίες για την προστασία των ευπαθών ομάδων δίνει το υπουργείο – Τι αναφέρει για την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
Υπουργείο Υγείας για αφρικανική σκόνη: Αποφύγετε παραμονή σε εξωτερικούς χώρους