Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έξι συλλήψεις υπόπτων τζιχαντιστών σε Ισπανία, Βρετανία και Γερμανία

Για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και για προσηλυτισμό και ριζοσπαστικοποίηση εν δυνάμει μελών του

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γερμανία κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και για προσηλυτισμό και ριζοσπαστικοποίηση εν δυνάμει μελών του, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από συνεργασία της ισπανικής και της βρετανικής αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ένας στη Βρετανία και ένας στη Γερμανία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις από τις χώρες αυτές συνεργάστηκαν αξιοποιώντας υπηρεσίες της ΕΕ με έργο την ανταλλαγή πληροφοριών, οι οποίες συνδέονται με την καταπολέμηση του εγκλήματος στις χώρες μέλη (Europol, Eurojust και Sirene), είπε το υπουργείο.

Οι συλληφθέντες μοιράζονταν βίντεο με βίαιο περιεχόμενο και οργάνωναν μυστικές εβδομαδιαίες συναντήσεις για τη στρατολόγηση νεαρών ανθρώπων με σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε το 2015 μετά τον εντοπισμό ιστοσελίδας που περιείχε μια σειρά από βίντεο τα οποία έδειχναν τον προσηλυτισμό, τη σύλληψη και την μετάβαση στη Συρία ενός νεαρού μουσουλμάνου, κατοίκου Ισπανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ