Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απαγορεύτηκε η χρήση selfie sticks στο Μιλάνο

Σύμφωνα με το δήμο του Μιλάνου είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών

Η δημοτική αρχή στο Μιλάνο απαγόρευσε τη χρήση του selfie stick παίρνοντας αυστηρά μέτρα κατά της «αντικοινωνικής συμπεριφοράς» όπως τη χαρακτηρίζει.

Η χρήση του selfie stick, της συσκευής επέκτασης που μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα μέτρο από την κάμερα και χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τις φωτογραφίες, σύμφωνα με το δήμο του Μιλάνου είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών.

Στο Μιλάνο έχουν επίσης απαγορευθεί τα κουτιά αναψυκτικών, τα γυάλινα μπουκάλια και οι καντίνες ως μέσο εξάλειψης των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

«Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απαγορεύονται να κατέχουν, να μεταφέρουν, να αφήνουν στο έδαφος, να πετούν ή να δέχονται οποιουδήποτε τύπου γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία, κουτάκια και selfie sticks στην περιοχή που εκτείνεται από την Piazza XXIV Maggio, τη Λεωφόρο Gorizia, τη Via Codara, την πλατεία Cantore και τη λεωφόρο Gabriele D'Annunzio» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Local».

Οι κανονισμοί κατά των selfie sticks τέθηκαν σε ισχύ στις 14 Ιουλίου και διατηρηθούν έως τις 13 Αυγούστου, με ενδεχόμενο παράτασης στο μέλλον. Η Καρμέλα Ρότζα δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για θέματα ασφαλείας της ιταλικής πόλης, σημειώνει ότι η απαγόρευση «θα συνεχιστεί αν κριθεί απαραίτητο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά